Martin Kortekaas (GroenLinks). Beeld: Katja Mali Fotografie

GroenLinks betreurt keuze van VVD en D66

AMSTELVEEN - Zoals bekend hebben VVD en D66 er voor gekozen om met bbA een coalitie te gaan vormen in Amstelveen. Martin Kortekaas, fractievoorzitter van GroenLinks reageert vandaag teleurgesteld op de keuze van de twee grootste partijen van Amstelveen.

GroenLinks voerde campagne voor verandering in Amstelveen en heeft een zetel gewonnen. De partij ging van vier naar vijf zetels in de raad. GroenLinks had graag meegedaan in het nieuwe college en wilde samen met VVD en D66 onder meer invulling geven aan de klimaatdoelstellingen en de energietransitie.

Samenwerking

VVD en D66 kiezen daarentegen voor een samenwerking met bbA en gaan niet verder onderzoeken of een inhoudelijk akkoord met GroenLinks Amstelveen mogelijk is. “Het is jammer”, reageert Kortekaas in een persbericht van zijn partij. “In andere steden wordt nu juist gezocht naar een brede samenwerking en vinden partijen als VVD en GroenLinks elkaar in het besef dat we elkaar en de inwoners nodig hebben om de circulaire economie en de inclusieve samenleving inhoud te geven.”

De collegepartijen gaan een akkoord op hoofdlijnen sluiten. Daarbij zou ruimte zijn om alle andere partijen te betrekken bij de uitwerking en invulling. GroenLinks zegt daar natuurlijk graag gebruik van te willen maken.

Oppositie

Daarnaast wil de partij ook weer vier jaar lang met hart en ziel oppositie voeren voor een groene en sociale politiek in Amstelveen. GroenLinks wil met de collegepartijen samenwerken waar dat mogelijk is en zoekt ook naar samenwerking met de andere oppositiepartijen “We blijven kiezen voor verandering in Amstelveen en betrekken alle inwoners die dat ook willen daarbij”, zegt Kortekaas.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.