Gemeente Amstelveen

Groei gebruik deelfietsen in Amstelveen

Amstelveen – Mensen die met het openbaar vervoer reizen kunnen sinds mei 2018 na of voor een rit in Amstelveen hun reis vervolgen op een deelfiets. Steeds meer reizigers maken hier gebruik van.

Stel, je komt met de bus vanuit Amsterdam aan op het busstation van Amstelveen en wilt naar het raadhuis. Je kunt dan vanaf het busstation een deelfiets pakken, waarmee je naar het raadhuis fietst. De fiets is met een App te ontsluiten en op de plek van bestemming gemakkelijk op slot te zetten. Voor de tijd dat de fiets wordt gebruikt, betaal je een bijdrage.

Alternatief

 “Zeker voor de kortere afstanden is de combinatie deelfiets-OV een goed en duurzaam alternatief voor een autorit”, zegt wethouder van Verkeer Rob Ellermeijer vandaag in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Het is goed om te zien dat het gebruik van de deelfiets langzaam toeneemt. Als meer Amstelveners de deelfiets nemen, kan dat een extra bijdrage leveren aan het bereikbaar houden van Amstelveen.”

Connexxion, Flickbike, de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer en Vervoerregio Amsterdam hebben ruim tachtig deelfietsen geplaatst bij acht belangrijke OV-haltes in Amstelveen en één in Aalsmeer. Het gaat om een pilotproject van twee jaar.

Locaties

De exploitanten van de deelfietsen zorgen ervoor dat de fietsen in orde blijven en dat er voldoende fietsen aanwezig zijn op de OV-knooppunten, zodat de kans dat je misgrijpt klein is. Uit de cijfers van het afgelopen jaar blijkt volgens de gemeente dat de meeste gebruikers uit Amstelveen komen. De populairste plek om een fiets op te halen is Sportlaan.

De deelfietsen staan bij het Amstelveen busstation, OV-knooppunt Kronenburg, OV-knooppunt Oranjebaan, OV-knooppunt Ouderkerkerlaan, Metrohalte Sportlaan, OV-knooppunt Poortwachter, OV-knooppunt Sacharovlaan, raadhuis Amstelveen en op het OV-knooppunt Hortensiaplein in Aalsmeer. Reizigers betalen 1 euro per half uur voor het gebruik van een deelfiets. Je kunt een deelfiets reserveren met de speciale Flickbike-app die je eenmalig moet downloaden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.