Peter Kooijman

Gratis golfen voor kinderen in Amsterdamse Bos

Amstelveen – De jaarlijkse Kids4Golfdag komt er weer aan. Binnenkort krijgen kinderen van de basisschool de kans om op in het Amsterdamse Bos gratis te kunnen golfen.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen op zondag 6 juli in het Amsterdamse Bos terecht om kennis te maken met de sport. Tijdens de golfdag van Kids4Golf kunnen basisschoolkinderen onder leiding van een ervaren PGA-golfprofessional les krijgen van talentvolle oudere kinderen, die optreden als ambassedeurs van het evenement. Vervolgens kunnen de kinderen een echt golfrondje lopen.

Swingen

De kinderen leren swingen, chippen en putten met aangepast, veilig materiaal waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale clubs, een zachtere bal en een grotere hole. Na de les mogen de kinderen op een speciaal aangelegde baan ervaren hoe leuk golf is. Ook voor kinderen is golf een geweldige sport waarbij ze sportief kunnen bewegen, zich goed moeten concentreren en plezier kunnen maken met leeftijdsgenoten. Ze kunnen lachen om een mislukt schot en juichen om een geslaagde klap.

Er zijn bovendien ook nog eens prachtige prijzen te winnen voor de grootste talenten. Zo kan er een golfcursus op Olympus voor de kids uit Amsterdam en omgeving worden gewonnen en ligt er een door Jumbo Golf beschikbaar gestelde golfset voor beginners klaar. In het totaal nemen de lessen en het spel twee en een half uur in beslag. Er kan worden gekozen uit verschillende aanvangstijden en meer dan sportieve schoenen hoeven de kinderen niet mee te nemen. Kids4Golf wordt ondersteund door ANWB Golf, dat de ambassadeurs van het evenement een lidmaatschap verstrekt. 

Plezier

Golf is fun en dat beleef je nog meer met vrienden of vriendinnen op deze geweldige golfdag. Tijdens de lessen en het spel staan plezier en gezelligheid voorop. En het is een stuk gezonder dan eindeloos gamen. Golf wordt steeds populairder en overal in Nederland liggen prachtige banen waar de jeugd met korting kan spelen. En wie weet wordt er in het Amsterdamse Bos wel een nieuwe Tiger Woods geboren. Geef je snel op want het aantal deelnemers is beperkt. Meer informatie en inschrijving  op www.kids4golf.nl.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.