Gemeente Amstelveen

Gordon bezoekt hoofdkantoor Nestlé Nederland in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Economische Zaken Floor Gordon was vandaag op bedrijfsbezoek bij Nestlé Nederland in Amstelveen. Zij had een gesprek met de CEO van het voedingsmiddelenbedrijf Fabrice Favero.

Gordon heeft volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen met Favero onder andere gesproken over bereikbaarheid en het vestigingsklimaat van Amstelveen. Nestlé heeft gekozen voor Amstelveen omdat in de Metropoolregio Amsterdam veel kennis is over de internationale foodsector. Het geldt als de thuisbasis van een grote concentratie van toonaangevende landbouw- en voedingsbedrijven.

Mobiliteitsvisie

Twee derde van de bedrijven in de voedingssector in de regio is actief op het gebied van retail, warehousing en logistieke diensten. Verder is deze regio een goede testmarkt voor nieuwe producten. De gemeente heeft al met Nestlé gesproken over een mobiliteitsvisie voor het personeel. Ook wil Nestlé elektrische deelauto’s en fietsen aanschaffen.

Bij Nestlé Nederland werken tussen de 1100 en 1150 mensen, ongeveer 490 hiervan werken in de vestiging Amstelveen. De rest werkt bij de fabriek in Nunspeet of in de Nespresso boutiques. Nestlé heeft ervoor gekozen hun Marketing & Sales-kantoor in Amstelveen onder te brengen.

Trendtesten

Nederland speelt een leidende rol in foodtech en voedselduurzaamheid en veel trendtesten worden hier gedaan. Vorig jaar integreerde Nestlé Garden Gourmet volledig en werd een deel van Starbucks overgenomen voor de detailhandel. Ook de ondersteunende functies zoals HR, Finance, Operations, Legal en Communications zitten in Amstelveen. Nestlé zit al vijf jaar naar volle tevredenheid op de locatie Stroombaan. Bekende merken van Nestlé zijn Nescafé, Nespresso, Maggi, Nuts, KitKat, Smarties, Lion, Rolo en Felix.

De nationale voedingsindustrie wordt geschat op ongeveer 42 miljard euro en is verantwoordelijk voor 250.000 banen. Regionaal gezien komt dat neer op 3600 bedrijven en ongeveer 30.000 banen. Binnen een straal van 70 kilometer van Amsterdam staan innovatieve bedrijven en kennisinstellingen voorop bij het ontwikkelen van oplossingen voor de belangrijkste problemen in de wereldwijde voedselmarkt. Met name de Universiteit van Amsterdam, de VU en Wageningen UR vormen een belangrijk partnerschap in agrifood-innovatie.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.