Het opnegebroken voet- en fietspad aan Logger

Gezondheidscentrum Marne lastig bereikbaar door afsluiting voet- en fietspad Logger

Amstelveen - De volledige afsluiting van het voet- en fietspad aan Logger in de wijk Waardhuizen vanwege renovatie, blijkt een crime voor (oudere) wijkbewoners die naar het Gezondheidscentrum Marne moeten.

Het voet- en fietspad, dat er al enkele weken uitligt, zal tot en met de tweede week van april zijn afgesloten en dus betekent het vooral voor oudere bewoners uit Waardhuizen een behoorlijke onderneming om het medisch centrum te voet te bereiken, omdat er een flinke omweg gemaakt moet worden.

Omlopen

Het voet- fietspad (dat via een tunneltje onder de autoweg doorloopt richting Marne) is de enige directe 'langzame' verbinding vanuit Waardhuizen richting het Gezondheidscentrum Marne in de wijk Groenelaan. Het Medisch Centrum kan nu alleen per fiets of te voet bereikt worden door via de Groenelaan om te fietsen/of te lopen.  

Een 82-jarige wijkbewoner, die meerdere keren per week te voet naar het medisch centrum moet vanuit Waardhuizen, geeft aan inmiddels vele kilometers te hebben omgelopen en heeft de gemeente gevraagd of het niet anders had gekund en diende die vraag bij de gemeente in.

Geen andere optie

'Een afsluiting was helaas de enige mogelijkheid, 'zegt wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) in een reactie. 'Voor de omgeving is dat natuurlijk zeer vervelend, maar we ontkomen er hier niet aan. We hebben bekeken of we desnoods alleen het voetpad open konden houden, maar dat zou door de aard van de werkzaamheden  voor flinke onveiligheid zorgen voor voetgangers. We hebben een zo veilige mogelijke omleidingsroute ingesteld via de Punter, Groenelaan en Seine. Ondanks dat deze route langer is, is dit de meest veilige optie.' 

Raat stelt dat de aannemer er van doordrongen is dat de werkzaamheden zo snel als mogelijk afgerond dienen te worden en dat alles in het werk wordt gesteld om het fietspad en voetpad zo spoedig weer open te stellen voor voetgangers en fietsers.

De vernieuwing van het fietspad maakt onderdeel uit van het opwaarderen van het fietsnetwerk in Amstelveen

Het Gezondheidscentrum attendeert bezoekers erop dat zij de omleidingsborden dienen te volgen die de gemeente heeft aangebracht en dat zij rekening moeten houden een langere aanloop- of fietstijd.
Ook wordt geadviseerd niet via de auto-oprit naar GC Marne of Waardhuizen te lopen of te fietsen omdat het een gevaarlijk punt betreft.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.