Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.

Het Bloeibos is een minibos met buitenleslokaal bij de basisschool in de wijk Bankras/Kostverloren.

Zowel buurtbewoners als de schooldirecteur wilden graag nieuw groen aanplanten. Voor de bouw van een nieuwe gymzaal was het namelijk nodig om groen te verwijderen. 

Het idee voor natuur- en milieueducatie in de buitenlucht bestond al langer maar kwam in een versnelling met de bouw van de gymzaal. De Bloeiwijzer vindt het heel belangrijk om kinderen al jong het belang van de natuur bij te brengen.Kinderen kunnen nu zelf het minibos onderhouden, straks fruit plukken én buiten les krijgen. 

minibos Bloeiwijzer 1.jpg

Buurtbewoners overhandigden een envelop met bijdrage aan de leerlingenraad van de school om te besteden aan het minibos.

bloeibos De Bloeiwijzer.jpg

Foto’s: gemeente Amstelveen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.