Cindu-gebouw. Beeld: Politie Uithoorn

Gevaarlijke jeugdrage: beklimmen oud Cindu-gebouw

Uithoorn - De Uithoornse politie waarschuwt voor een gevaarlijke rage onder jongeren. 'Het blijkt dat er onder de jongeren in Uithoorn en omstreken een rage heerst waarbij de jeugd het Oude Cindugebouw in Uithoorn binnendringt en naar het dak loopt. Daar maken zij een foto en plaatsen deze op diverse social media', zo meldt de politie.

De Uithoornse politie wist gisteren vier jongeren uit het pand te halen. Het Cindugebouw is afgesloten met hekken, maar dat blijkt geen barriere voor de jongeren.

De politie meldt dat de hekken er niet voor niets zijn. 'In het gebouw zijn in het verleden al veel vernielingen gepleegd. Het dak heeft geen hekken. Wij brengen liever geen slecht nieuws aan ouders omdat er een kind naar beneden is gevallen,'meldt de politie.

De vier opgepakte jongeren kregen een bekeuring van 95 euro voor het betreden van verboden terrein. Hun ouders hebben ze van het politiebureau kunnen ophalen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.