Harmen van der Steenhoven (D66)

'Gemeente Aalsmeer bestaat niet meer in 2040'

Amstelveen - Het Amstelveense raadslid Harmen van der Steenhoven, fractievoorzitter van D66, voorspelt dat gemeente Aalsmeer in 2040 niet meer bestaat. Dat schrijft hij op persoonlijke titel in een column op de website van D66, naar aanleiding van de breuk tussen Aalsmeer en Amstelveen.

Aalsmeer en Amstelveen liggen ambtelijk in scheiding, omdat Aalsmeer weigert een bijdrage te doen in ICT-investeringen.

Van der Steenhoven betreurt dat, maar meldt dat de bijdrage aan de ICT-ontwikkeling niet meer dan redelijk is: 'De eisen van inwoners aan de digitale dienstverlening zijn de afgelopen tien jaar significant gestegen. Ook de dienstverlening aan de inwoners van Aalsmeer,' schrijft hij. Van der Steenhoven denkt dat de ware reden van de breuk is dat 'gemeente Aalsmeer zelfstandig wil blijven en bang is voor een bestuurlijke fusie in de toekomst'.

Volgens Van der Steenhoven verloopt de samenwerking juist goed, maar heeft Aalsmeer het gevoel zelfstandigheid te verliezen. Hij denkt dat Aalsmeer te klein is om zelfstandig verder te kunnen en serieus in de problemen kan komen. Van der Steenhoven spreekt van een mini-Brexit. 

'Zonde, want daar gaat weer veel geld en tijd in zitten. Extra zonde, want ik voorspel u dat (ongeacht deze ambtelijke scheiding) de gemeente Aalsmeer in 2040 niet meer bestaat,' aldus Van der Steenhoven.

Lees hier de column op de website van D66.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.