Funeraire wandeling over Zorgvlied

Funeraire wandeling over Zorgvlied Foto: Bergenenclement

Amstelveen - Op zondagmiddag 1 september geven Marcel Bergen en Irma Clement, auteurs van het boek Wandelen over Zorgvlied, een funeraire wandeling over begraafplaats Zorgvlied.


- Lees verder onder deze advertentie -

De twee uur durende wandeling gaat langs een groot aantal bijzondere historische en moderne graven die op Zorgvlied te vinden zijn. De auteurs geven uitleg bij de uitbundige funeraire symboliek uit de negentiende eeuw die is aangebracht op de rijksmonumenten van onder andere Oscar Carré (1891), Sophia Knoll (1890) en Adrianus Hartog van Banda (1873). Maar ook bij graven van bekende overledenen wordt stil gestaan. Daarnaast vertellen de auteurs meer over de tuin- en parkaanleg en de monumentale bomen op de begraafplaats. Ook komen moderne aspecten van Zorgvlied aan de orde, waaronder het ondergrondse grafkeldercomplex 't Lalibellum en het Crematorion.

Start wandeling

De wandeling start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.  Beginpunt is de witte kantoorvilla, Amsteldijk 273. Deelname kost tien euro en dat is inclusief koffie of thee. 

Resereveren bij Zorgvlied via het telefoonnummer 020-5404927 of via het mailadres zorgvlied@amstelveen.nl

Meer informatie is ook te vinden op de website.


Reacties