Fred van Ingen

Fred van Ingen 25 jaar keurslager

Amstelveen - Al 25 jaar mag Fred van Ingen zich officieel Keurslager noemen. Met andere woorden: de keurslager aan de Van der Hooplaan is al een kwarteeuw hét adres voor mooi, ambachtelijk kwaliteitsvlees. Dat vraagt om een feestje.

De laatste week van september pakt de slager uit met spectaculaire aanbiedingen en dagelijkse proeverijen van gerechtjes, die hij zelf bereidt op de barbecue buiten de winkel.

Wie binnenstapt bij Keurslagerij Fred van Ingen ontdekt de mooie stukken vlees in de schappen. ‘Wij onderscheiden ons door kwaliteitsvlees’, begint Fred te vertellen. ‘Zo ontvangen wij ons vlees van het dikbilrund van een vaste leverancier uit de buurt en komt onze populaire procureur van het Beemsterlandvarken. Deze dieren hebben een beter leven gehad. Wij vinden eerlijke producten belangrijk. Bovendien vraagt de markt hierom; consumenten willen weten waar hun vlees vandaan komt.’

Minder maar beter

De Amstelveense slager ervaart een kentering in de consumptie van vlees. ‘Er wordt minder vlees gegeten dan vroeger’, zegt hij. ‘Maar het vlees dat we eten moet wél van goede kwaliteit zijn. De bijzondere stukken doen het goed, noem de bavette en de procureur. Eten wordt steeds meer een beleving. Dat geldt ook voor de bereiding; we nemen de tijd om te eten en er mag vlees op tafel dat lang gegaard is in de barbecue, buitenkeuken of rookoven.Dat geldt zeker niet alleen voor de lange zomeravonden; ook de winterbarbecue maakt een opmars.’

Broodjes – Barbecue – Catering

Rechts in de winkel bevindt zich de broodjeshoek, die pas een jaar of vier geleden werd ingericht. ‘Dat is een enorm goede zet geweest’, vervolgt de slager vol trots. ‘De broodjes zijn niet aan te slepen.’ Naast de succesvolle broodjeshoek, zijn ook de compleet verzorgde barbecues en de catering een groot succes. ‘Zo verzorgen we in september een groot openingsfeest van een middelbare school. Dan bakken we in twee uur tijd 1700 hamburgers en hetzelfde aantal hotdogs. Dat is toch geweldig?’

Kwaliteitsstraatje

Fred is trots op zijn winkel. ‘Elke maandag is weer een avontuur’, zegt hij. ‘Ik heb niet veel hobby’s, maar op de Van der Hooplaan ben ik graag. De laatste tien jaar is onze straat enorm opgeknapt. Daarom wil ik ook een pluim opsteken naar mijn medewinkeliers. Samen hebben we er echt een kwaliteitsstraatje van gemaakt.’

Het vijfentwintigjarig bestaan wil Fred niet zomaar voorbij laten gaan; de laatste week van september viert hij feest. Wat hij precies gaat doen, is een verrassing. Nieuwsgierig? Kom eens langs!

Informatie

Keurslagerij Fred van Ingen | Van der Hooplaan 113 | Telefoon 020 641 21 88 | info@vaningen.keurslager.nl | www.vaningen.keurslager.nl

Gezocht: winkelmedewerker

Fred van Ingen heeft ruimte voor een winkelmedewerker (3/4 dagen). Af­finiteit is een voorwaarde, het hebben van ervaring niet. Kom langs voor een kennismaking of stuur een e-mail via bovenstaand mailadres.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.