Fietsveiligheid in het geding rond brug Amstelveen-Ouderkerk

Amstelveen – Gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel vinden dat de provincie meer haast moet maken met het herstellen van het fietspad langs de provinciale weg N522, omdat de verkeersveiligheid in het geding is.

De huidige fietsomleiding in verband met werkzaamheden aan de brug tussen beiden gemeenten, over rivier de Amstel (Amstelbrug), zorgt voor verkeersonveilige situaties en overlast. De omleiding loopt door het dorpshart van Ouderkerk en de Amstelzijde.

'De verkeersveiligheid is zeer in het geding, zeker nu de dagen korter zijn', stellen beide gemeenten in een noodbrief aan de provincie. 

De aanvankelijke omleidingsroute kan door de provincie niet worden afgemaakt, omdat de provincie er niet geslaagd is tijdig gronden aan te kopen. Daarop werd in overleg met wethouders van Amstelveen en Ouder-Amstel besloten uit verkeersveiligheidoogpunt het oorspronkelijke fietspad langs de N522 te herstellen, maar ondanks herhaaldelijke verzoeken gebeurde dat niet.

Uiteindelijk heeft de provincie laten weten het fietspad in januari 2020 te willen herstellen, maar dat vinden zowel Amstelveen als Ouderkerk te laat. De gemeenten sturen aan op een zo snel mogelijk herstel van het fietspad.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.