AmstelveenZ

Examenstunts in Amstelveen ter discussie

Amstelveen – Onderwijs-wethouder Frank Berkhout (D66) is van mening dat serieus bekeken moet worden of middelbare scholen in Amstelveen nog door moeten gaan met examenstunts in de huidige vorm.

Berkhout reageert daarmee desgevraagd op de ontwikkelingen bij het Amstelveen College vandaag, dat de deuren sloot uit angst voor dreigende rellen - waartoe was opgeroepen via social media. De school kon volgens de rector de veiligheid van de leerlingen niet garanderen.

Examenstunts moeten leuk zijn

Berkhout: ‘Vandaag moest het Amstelveen College sluiten vanwege signalen van ernstige rellen door een examenstunt.  Examenstunts moeten leuk zijn en niet voor problemen zorgen. We moeten serieus gaan kijken of onze middelbare scholen nog door moeten gaan met examenstunts in deze vorm. Steeds vaker loopt het uit de hand.’

Politie-inzet

Berkhout wijst er ook op dat dit soort incidenten veel inzet van de politie vergen. ‘Veel middelbare scholen hebben de examenstunts inmiddels al aan banden gelegd en kiezen voor een alternatief programma. In mijn overleggen met de schoolbesturen ga ik dit aan de orde stellen.’

Eerder

Het is niet de eerste keer dat een examenstunt in Amstelveen uit de hand loopt. In 2016 rukte een politiemacht uit naar het Keizer Karel College, waar leerlingen de school hadden bezet en niemand werd toegelaten op het terrein.

Wethouder Frank Berkhout (D66).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.