Doe mee met NK Tegelwippen: gratis ophaalservice bij wissel tegels voor groen

Amstelveen - Inwoners en bedrijven die hun tegels vervangen voor groen kunnen vanaf maandag 25 maart tot en met eind oktober 2024 na aanmelding hun tegels gratis laten ophalen. De tegelservice is bijna elke maandag. 

Net als vorig jaar doet Amstelveen mee met de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen.

Plannen

Het NK Tegelwippen past bij de plannen van de gemeente om Amstelveen voor te bereiden op het veranderende klimaat. Aanpassingen van de stad zijn nodig om de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur op te vangen. Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Iedere tegel eruit in ruil voor groen draagt hieraan bij. En dit jaar hebben we iets nieuws. We gaan de strijd aan met een andere gemeente, namelijk de gemeente Gooise Meren. Ik hoop dat beide gemeenten flink vergroenen, maar dat wij net wat meer tegels per inwoner wippen. Dus vervang tegels en zorg voor een groener Amstelveen!”

Landelijke actie

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

Hoe werkt de tegelservice?

De gemeente haalt de tuintegels tot en met eind oktober op. Als dank voor het vervangen van de tegels ontvangen alle deelnemers eenmalig een gratis plantje. Op www.amstelveenrainproof.nl staat alle informatie over het NK Tegelwippen en de ophaaldagen. Inwoners, maar ook bedrijven en organisaties, kunnen zich via deze site aanmelden voor de gratis tegelservice. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.