De Uithoornlijn. [Beeld: J. Lousberg]

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Frequentie

Er wordt gereden met dubbele tramstellen, die overdag iedere 10 minuten vertrekken. In de vroege ochtend (06:00 tot 07:00 uur) en de avond (na 19:00 uur) vertrekt de tram ieder kwartier. Tussen 05:00 en 06:00 uur in de ochtend rijden enkele vroege ritten ongeveer op de tijden van de huidige busverbinding.

Busverbinding naar Amsterdam

Al bij de start van het project is afgesproken dat concurrerende busverbindingen tussen Amsterdam en Uithoorn  worden opgeheven. Dit zijn de lijnen 347, 348 en 358. Lijn 357 van Aalsmeer busstation naar de Elandsgracht in Amsterdam blijft wel rijden en gaat van 4 naar 8 keer per uur overdag. Een deel van de bussen van lijn 357 gaat bovendien doorrijden naar Kudelstaart, in ieder geval 4 keer per uur. Dat is twee keer zoveel als nu.

Lijn 174 van Uithoorn Amstelplein – Amstelveen rijdt niet meer via de wijk Legmeer maar via de wijk Zijdelwaard naar het ziekenhuis en busstation in Amstelveen. Deze lijn zal altijd 2x per uur rijden v.v.

In de spits wordt een extra bus ingezet om de 174 te versterken: dat is de 274.

Reizigers met tram 25 uit Uithoorn richting Amstelveen Centrum kunnen straks op drie plekken overstappen op een bus: Sacharovlaan, Poortwachter en Ouderkerkerlaan.

Samengevat regio

  • De lijnen 347, 348 en 358 worden opgeheven;
  • Lijn 357 rijdt vaker, soms naar Kudelstaart;
  • Lijn 174 rijdt via Zijdelwaard in plaats van Legmeer en
  • Lijn 274 gaat in de spits bus 174 versterken.
  • Amstelveen zet bus 178 in

Meer informatie

Heeft u vragen over de Uithoornlijn? Op de website www.uithoornlijn.nl vindt u meer informatie over het project. U kunt ook mailen naar info@uithoornlijn.nl. Voor meer informatie over de dienstregeling van lijn 25 kunt u terecht bij het GVB. Voor informatie over de bussen kunt u zich tot Connexxion wenden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:55

Koningsdag Amstelveen: aanhouder wint, zonnetje breekt af en toe door

Amstelveen - De vrijmarkten in Amstelveen zijn traditiegetrouw vanmorgen vroeg op gang gekomen. Op de diverse vrijmarkt-hotspots  was het tot 09.00 uur redelijk droog, maar daarna trokken buien over Amstelveen. Het weer is vandaag wisselvallig met natte en droge periodes. Tegen de middag liet het zonnetje zich af en toe zien.

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.