Kazernepad / Zwarte Pad in Amstelveen

Deze Amstelveense fietspaden worden verbeterd

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat de komende jaren een flink aantal fietspaden- en kruisingen verbeteren en opknappen.

Bij de vebetering wordt prioriteit gegeven aan intensief gebruikte Amstelveense fietspaden die onderdeel zijn van het regionale hoofdfietsnetwerk, omdat deze nog niet allemaal voldoen voldoen aan de geldende kwaliteitseisen.

Verbetering fietspaden

De fietspaden die in ieder geval op de nominatie staan voor vebetering zijn:

  • Fietspad Kazernepad (in de volksmond Zwarte Pad);
  • De fietspaden langs de Beneluxbaan;
  • De fietspaden langs de Oranjebaan;
  • De fietspaden langs de Saskia van Uylenburgweg;
  • De fietspaden langs de Van der Hooplaan
  • De fiestpaden langs de Startbaan;
  • De fietspaden langs de Sportlaan;
  • Het Kruispunt Bovenkerkerweg-Zetterij.

In totaal neemt de gemeente  meer dan 25 fietspaden en -kruisingen in Amstelveen onder handen. Deze zijn opgenomen in het meerjarenprojectenplan (MPP).

Maatwerk

De meeste trajecten kunnen volgens de gemeente relatief eenvoudig verbeterd worden. Maar afhankelijk van de aanwezige ruimte en naastgelegen groen en bomen wordt per traject door middel van maatwerk gekeken op welke wijze kwaliteitsverbetering gerealiseerd kan worden. Uitgangspunt is hierbij het zo veel als mogelijk sparen van bestaande bomen, hetgeen in de meeste gevallen ook technisch goed mogelijk is.

Het gaat, afhankelijk van het traject, onder andere om het vervangen van tegelverharding door rode gesloten verharding zoals asfalt of beton, de verbreding van paden, het instellen van voorrang voor fietsers, het veiliger maken van kruispunten en het beter verlichten van routes.

Fiets in plaats van auto

De gemeente stelt dat de grenzen aan de groei van (auto)mobiliteit in Amstelveen steeds meer in zicht komen. Voor de korte en middellange ritten (tot circa 15 km) wordt de fiets als een goed alternatief gezien voor de auto. ‘Wij willen fietsers binnen de gemeentegrenzen een netwerk bieden van aaneengesloten, directe en comfortabele fietspaden,' aldus het College van B en W.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.