Wethouder Marijn van Ballegooijen en vertegenwoordiging namens schaatsvereniging De Poelster, Zonnehuis Dagbesteding De Luwte en Alzheimer Nederland [Eigen foto]

De Poelster zamelt flink geldbedrag in om jonge mensen met dementie te helpen

Amstelveen - De Amstelveense schaatsvereniging De Poelster heeft maar liefst 4000 euro sponsorgeld overhandigd aan de dagbesteding van Zonnehuis De Luwte, ten behoeve van activiteiten voor jonge mensen met dementie. Het geld werd bijeen gebracht tijdens de jubileum-bosloop van de club.

Twee leden van de Amstelveense schaatsvereniging zijn op relatief jonge leeftijd getroffen door Alzheimer. Een van hen, deelnemer van de dagbestedingsgroep voor jonge mensen met dementie, nam de cheque in ontvangst.

Waardering van wethouder

Wethouder Marijn van Ballegooijen sprak zijn waardering uit voor het initiatief van de schaatsvereniging voor Zonnehuis Dagbesteding: 'Na de diagnose van dementie eindigt het leven niet. Er volgen dan nog vele jaren van wonen in onze stad; jaren waarin verdriet een plek heeft, maar ook liefde, aandacht en fijne ervaringen. Dat is zo mooi van deze plek hier, die dat ook biedt.'

Activiteiten

Het geld zal worden gebruikt voor activiteiten voor de jongere mensen met dementie: het uitbreiden van mogelijkheden om te fitnessen, musea te bezoeken en bijvoorbeeld kookworkshops te volgen.

Jubileum bosloop

Andrea Witteveen bedankte namens Zonnehuis Dagbesteding De Luwte het bestuur van De Poelster en alle hardlopers die bij de jubileum-bosloop geld hadden opgehaald voor deze groep: 'Als je jong dementie krijgt is het heerlijk om toch nog activiteiten te kunnen ondernemen die bij je passen. Met deze  check komen wij weer een stapje dichter bij ons ideaalplaatje.'


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.