Column: Financiële voorjaarsschoonmaak

De lente is begonnen. Heerlijk! Maar dat betekent ook weer dat je alle administratie van 2016 moet afronden. Dit kan voor veel mensen een blok aan hun been zijn. Veel te lang uitgesteld waardoor er nu stapels papieren liggen. Uiteindelijk is het klaar en schrik je toch van de te betalen vermogensbelasting. Vervelend, want je betaalt meer dan je eigenlijk verdient.

Er zijn tal van mogelijkheden om te gaan investeren. Je zal in aandelen kunnen gaan handelen, maar heb je hier verstand van en voldoende tijd voor? Je kan er enerzijds veel mee verdienen, maar anderzijds ook veel mee verliezen.  

Steengoed 
Een andere investering met meer zekerheid en minder grote risico’s, is het investeren in vastgoed. Deze regio is een toplocatie voor vastgoed. Steengoed kunnen we eigenlijk wel zeggen. Daar hangt dan een prijskaartje aan, maar er zijn dan ook wel altijd expats op zoek naar een woning in deze omgeving. 

Spaarrekening 
In Amstelveen zijn veel mensen die geld op de spaarrekening hebben staan. De spaarrente gaat al richting de 0%, dan kan je beter het geld investeren in een woning. De vermogensbelasting blijft hetzelfde maar je haalt er nu een leuk rendement uit. De huizenprijzen zijn flink gestegen. Een netto rendement van rond de 6% is nog altijd haalbaar. De huuropbrengst valt niet in box 1 maar in box 3. En de waarborgsom? Dit geld beheer je voor een derde, de huurder, dus hier hoef je ook geen belasting over te betalen.  

Wel de lusten, niet de lasten 
Nu hoor ik vaak: ‘Ja, hartstikke leuk een woning verhuren aan expats, maar ik heb helemaal geen tijd of zin in het onderhouden van de woning…’. Geen probleem! Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw woning professioneel te laten beheren. Jouw woning wordt dan financieel en technisch beheerd. Jij bent niet de contactpersoon. Je kan heerlijk genieten zonder dat je lastig gevallen wordt. Ik zeg altijd: ‘Wel de lusten, niet de lasten’. 

Investeren 
Denk hier dus goed over na nu je bezig bent met jouw financiële voorjaarsschoonmaak of wellicht deze net hebt afgerond. Mocht je beslissen om te gaan investeren in vastgoed, raden wij jou wel aan om goed advies in te winnen van een aankoopmakelaar die ook (echt) verstand heeft van verhuur aan expats. Het zal zonde zijn als je een kat in de zak koopt en dus minder rendement behaalt dan je had verwacht. Zorg daarom goed voor jouw toekomst. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.