AmstelveenZ

Chung Do Kwan uitgeroepen tot Sportvereniging van het het Jaar

Amstelveen - De Amstelveense sportvereniging Chung Do Kwan / Stichting Special Needs is vanavond uitgeroepen tot Sportvereniging van het Jaar op het Amstelveense Sportgala. De vereniging liet rugbyclub ARC en voetbalvereniging Roda'23 achter zich.

David Chung nam de prijs, samen met diverse leden van de vereniging in ontvangst. Hij was zeer vereerd dat zijn vereniging verkozen werd boven Roda'23 en ARC. Bovendien sleepte de vereniging de prijs voor de tweede keer in de wacht; een unicum. Ook in 2015 won Chung Do Kwan. De jury prees de grote maatschappelijke inzet van de vereniging.

Chung Do Kwan geeft onder andere uiteenlopende lessen in zelfverdediging, weerbaarheid en agressieregulatie voor jong en oud, waarbij discipline en respect hoog in het vaandel staan.  De Stichting Special needs heeft als doel 'sport toegankelijk te maken voor iedereen met een uitdaging', zoals de stichting het omschrijft.

Rabobank Talentprijzen

Ook de Rabobank Talentprijzen werden uitgereikt. Bij de jongens won honkballer Casper Rammeloo en bij de meisjes atletete Isabel van den Berg. De Aanmoedigingsprijzen gingen naar kareteka Jenna Telles en judoka Inno Loeber. 

Sportvrijwilliger van het Jaar

Ook werden de sportvrijwilliger van het Jaar-prijzen uitgereikt: die gingen naar Jeanne Hogerwerf (LTC Amstelland) en de (pas 18-jarige) Giovanni Raineri (AmstelveenHeemraad).

Peter Post Oeuvreprijs

Voor het eerst werd ook de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt: die ging naar Amstelvener Rolf Thung; een zeer begenadigd tennisser (klik hier voor meer info) die het in zijn carriere meerdere keren opnam tegen Bjorn Bjorg.

Het Sportgala werd dit jaar gehouden in het Keizer Karel College; ook werden alle nationale kampioenen uit 2018 gehuldigd. Genodigden prezen de perfect en professioneel georganiseerde Gala-avond, die mede een succes werd dankzij inzet van leerlingen van het KKC.

  


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.