Een van de flitspalen bij de kruising N201/N231

Camera's rond N201 registreren weer fors aantal overtredingen in 2023

Amstelveen / Uithoorn – De camera's rond de provinciale weg N201 ter hoogte van Amstelveen/Uithoorn/Aalsmeer hebben er in 2023 weer lustig op los 'geflitst'.

In totaal werden vorig jaar meer dan 25.000 verkeersovertredingen geregistreerd. Via de N201-trajectcontrole tussen de Legmeerdijk en de Zijdelweg werden in 2023 23.742 weggebruikers betrapt op een verkeersovertreding.

Camera’s kruising N201/N231

Ook de gecombineerde roodlicht- en snelheidscamera’s op de kruising van de N201 en N231 aan de Legmeerdijk in Amstelveen flitsten er op los: meer dan 2500 weggebruikers  kregen een bekeuring: 2.389 voor een te hoge snelheid en 163 voor het negeren van het rode verkeerslicht. De camera’s aan de Aalsmeerse zijde (Burgemeester Brouwerweg) registreerden 860 overtredingen: 399 voor door rood rijden en 461 voor een te hoge snelheid.

De kruising N201/N231 stond jarenlang te boek als horrorkruising vanwege het grote aantal ongelukken, waarop er camera’s werden geplaatst. Sindsdien lijken er minder ongevallen plaats te vinden. De trajectcontrole op de N201 is sinds het najaar van 2020 actief. In het voorjaar van 2021 werden extra camera's bij de kruising geplaatst.

Landelijk werden in 2023 bijna 8,5 miljoen verkeersovertredingen geregistreerd, Het aantal verkeersovertredingen lag daarmee voor het eerst weer boven het niveau van voor de coronabeperkende maatregelen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:55

Koningsdag Amstelveen: aanhouder wint, zonnetje breekt af en toe door

Amstelveen - De vrijmarkten in Amstelveen zijn traditiegetrouw vanmorgen vroeg op gang gekomen. Op de diverse vrijmarkt-hotspots  was het tot 09.00 uur redelijk droog, maar daarna trokken buien over Amstelveen. Het weer is vandaag wisselvallig met natte en droge periodes. Tegen de middag liet het zonnetje zich af en toe zien.

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.