Jacqueline Solleveld (bbA)

Burgerbelangen pleit voor eerlijke toewijzing van nieuwe (zorg-)woningen aan Maccabiadelaan

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveenwil recht doen aan de bedoeling van de Amstelveense Woonzorgvisie en het Regioplan Amstelland en vraagt het college om van begin af aan een eerlijke verdeelsleutel voor de toewijzing van de woon/zorg woningen aan de Maccabiadelaan toe te passen.

Met de intentieovereenkomst tussen de gemeente en Eigen Haard wordt Amstelveen 41 zelfstandige woon/zorg appartementen met een gemeenschappelijke (zorg)ruimte rijker. Het appartementencomplex met sociale huurwoningen moet verrijzen aan de Maccabiadelaan en zal naar verwachting al medio 2025 gereed zijn. 
bbA is verheugd over deze ontwikkeling omdat het nog een aantal jaar zal duren (waarschijnlijk langer dan vijf jaar) voordat de eerste geplande woon/zorg woningen op de locaties Galjoen, Alleman en Duizendblad gerealiseerd gaan worden.

Goede optie

Dat het college de woningen aan de Maccabiadelaan de eerste vijf jaar beschikbaar wil stellen aan Oekraïense vluchtelingen vindt bbA op zich een goede optie. Deze mensen worden nu tijdelijk opgevangen in hotels en zijn uiteraard gebaat bij een woning. Echter bbA is van mening dat de vraag naar passende woningen voor de doelgroep mensen met een zorg- en ondersteuningsvraag even groot is. Mensen wonen steeds langer thuis. Dat leidt tot een toename van zorg- en ondersteuningsbehoeften in de thuissituatie. De leefomgeving en het aanbod van ondersteuning en zorg dient hierop voldoende te worden ingericht zodat kwetsbaarheid uitgesteld kan worden en mensen langer de regie over eigen leven houden. 

Verdeelsleutel

Daarom heeft bbA het college gevraagd om vanaf de eerste toewijzing/oplevering van de woningen aan de Maccabiadelaan een verdeelsleutel voor de twee doelgroepen (vluchtelingen en mensen met een zorg- en ondersteuningsvraag) te hanteren, zoals het college ook voor de te realiseren woningen aan de Kalkbranderij een eerlijke verdeelsleutel heeft gehanteerd voor de doelgroepen vluchtelingen en jongeren.
Met de juiste begeleiding is bbA van mening dat met een goede mix van bewoners samen leven & zorgen voor elkaar bevorderd kan worden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:55

Koningsdag Amstelveen: aanhouder wint, zonnetje breekt af en toe door

Amstelveen - De vrijmarkten in Amstelveen zijn traditiegetrouw vanmorgen vroeg op gang gekomen. Op de diverse vrijmarkt-hotspots  was het tot 09.00 uur redelijk droog, maar daarna trokken buien over Amstelveen. Het weer is vandaag wisselvallig met natte en droge periodes. Tegen de middag liet het zonnetje zich af en toe zien.

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.