Tjapko Poppens

Burgemeester Poppens zwicht niet voor smeekbede We Are Here

Amstelveen - De burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, blijkt eerder vandaag geen gehoor te hebben gegeven aan een laatste dringend verzoek van leden van de groep 'We Are Here' om alsnog van ontruiming van het Amstelveense kraakpand in Uilenstede af te zien.

Vandaag werd het door We Are Here gekraakte pand in de wijk Uilenstede in alle rust ontruimd, maar de groep had op het laatste moment (zondag) via een open brief aan de burgemeester een verzoek gedaan om de ontruiming vandaag alsnog tegen te houden. In dat geval hadden de We Are Here-leden in hun visie gebruik kunnen maken van het recht op hoger beroep, waarmee 'aantasting van de rechtsstaat' zou worden voorkomen. Daarmee hadden de krakers langer in het pand kunnen verblijven.

Nul op rekest

Poppens gaf echter vanmorgen nul op rekest via een retourbrief die vanmiddag openbaar werd gemaakt.  'Ik heb begrip voor uw zorg over deze situatie, maar kan niet aan uw verzoek voldoen', zo luidde het antwoord van Poppens in de antwoordbrief waarin hij het een en ander uiteenzet. Poppens stelt in zijn beslissing zorgvuldig de belangen van alle betrokkenen te hebben meegenomen, ook die van de gebouw-eigenaar.  

Aantasting van de rechtsstaat

De leden van We Are Here waren van mening dat de snelle ontruiming van het Amstelveense kantoorpand 'een ernstige aantasting van de rechtsstaat' betekende, omdat er geen spoedappel had gediend over de zaak. De groep liet in de brief aan Poppens weten te hopen dat vandaag niet de laatste dag zou zijn dat ze in Amstelveen mochten verblijven. 'U kunt daar alles aan doen, eenvoudig door de rechtsstaat te handhaven', zo vroeg de groep aan Poppens.

De rechter oordeelde vorige week dat het gekraakte pand aan Uilenstede ontruimd mocht worden. Vanmiddag vertrokken de krakers in alle rust uit het pand dat ze begin april hadden gekraakt.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.