VTF
112

Brute beroving in Amstelveen Zuid, politie lost waarschuwingsschoten en pakt 2 verdachten

Amstelveen - In de omgeving van de Sportlaan (Ambrosiuslaan) in Amstelveen Zuid heeft vrijdagmiddag een beroving plaatsgevonden. Drie verdachten mishandelden daarbij een slachtoffer: de politie wist vlak na het incident twee verdachten aan de Startbaan aan te houden en loste daarbij waarschuwingsschoten. 

[UPDATE: https://www.amstelveenz.nl/nieuws/derde-verdachte-opgepakt-van-gewelddadige-straatroof-in-amstelveen.html]

Via Burgernet is een oproep uitgegaan waarin wordt gevraagd uit te kijken naar de derde verdachte een donker getinte jongen met lang krullend haar in donkere kleding. Verzocht wordt direct 112 te bellen en de persoon niet zelf te benaderen. 

Waarschuwingsschoten
De politie meldt dat er aan de Startbaan waarschuwingsschoten zijn gelost, maar dat er geen sprake was van een over en weer schietpartij. Twee verdachten konden worden ingerekend, de derde - van wie het signalement werd gedeeld via Burgernet - is nog voortvluchtig.

robfrankenstartbaan.jpg

Foto: Davey Photography, Rob Franken

Het slachtoffer raakte niet dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis moest. De politie is op zoek naar getuigen: zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Vuurwapen op straat
De Startbaan werd direct afgesloten voor verder onderzoek. Daarbij lag ook een vuurwapen op straat.

vuurwapen.jpg

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.