Sharon Heimens & Sylvia Hottentot

Brentano: ‘Wij zijn er voor de Amstelveense senior’

Amstelveen - Brentano is al ruim 40 jaar actief in Amstelveen. ‘Met 550 medewerkers en ruim 300 vrijwilligers bieden wij dagelijks verzorging, verpleging, diensten en services aan zo’n 700 cliënten’, vertelt Sylvia Hottentot, Manager Services. ‘We zijn een relatief kleine en lokale organisatie met ruimte voor extra medewerkers.’

De zorg is de afgelopen jaren sterk veranderd. ‘Mensen blijven veel langer thuis wonen en daardoor hebben we als Stichting Brentano ook een wijkfunctie gekregen. De zorgvraag thuis wordt namelijk groter. Die wijkfunctie vervullen we bijvoorbeeld met onze wijkrestaurants en wijkverpleging’.

‘Daarnaast is de druk op de zorg in onze huizen ook toegenomen. Mensen komen later bij ons wonen, waardoor de zorgbehoefte groter is’, legt Sylvia uit. ‘Maar dat mag de pret niet drukken’, vult haar collega Sharon Heimens, adviseur personeel & organisatie, aan. ‘Wij zijn er voor de Amstelveense senior en krijgen daar ontzettend veel voor terug. Als de zorg verandert, veranderen wij gewoon mee.’

Interne opleiding

Brentano biedt gemotiveerden de mogelijkheid zich intern bij de organisatie te laten opleiden als verzorgenden. ‘Dat kan bijvoorbeeld via een zij-instroomtraject van 18 maanden. Daarbij wordt je voor je werk betaald en krijg je ook een dag les. Die mogelijkheid bieden we juist ook aan personen aan die nog nooit in de zorg hebben gewerkt’, legt Sharon uit.

‘Vaak zijn het mensen die met de zorg in aanraking zijn gekomen en naar maatschappelijke zingeving op zoek zijn. Zij-instromers pakken de lessen om die reden vaak heel goed op.’

Doorgroeien

De zorgorganisatie biedt voor haar vaste personeel tal van doorgroeimogelijkheden aan. Sylvia: ‘Motivatie is alles. Als jij iets wil, gaan wij kijken wat er mogelijk is. Dat is het voordeel van een kleine organisatie. De lijnen zijn kort en de mogelijkheden daardoor groter.’

Centraal

Er wordt bij Brentano gericht gewerkt op de wensen van de cliënten. De ervaring leert namelijk dat mensen zich beter voelen wanneer juist de mogelijkheden, ondanks beperkingen, worden benadrukt. ‘Dat er wordt gekeken naar wat wel kan, wat vandaag kan - met de juiste kennis in het achterhoofd. Het simpelweg hebben van een goede dag. Dit houdt mensen betrokken en vitaal’, eindigt Sylvia tevreden.

Benieuwd naar de (opleidings-) mogelijkheden van Stichting Brentano? Kijk dan op de website.

Informatie

Stichting Brentano | Populierenlaan 21 | Telefoon 020 237 32 00 | info@brentano.nl | www.brentano.nl |


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.