AmstelveenZ

Betaald parkeren in Amstelveen uitgebreid

Amstelveen - De gemeente Amstelveen breidt het aantal gebieden uit voor betaald parkeren met vergunning. Vanaf 11 november wordt het ingevoerd in de noordelijke straten van Kostverlorenhof en een deel van Elsrijk Noord. Vanaf 12 december is het zuidelijke deel van Bankrashof aan de beurt.

“Doordat veel forenzen hun auto’s in de wijken parkeren, kunnen steeds meer bewoners hun auto’s niet in hun eigen straat kwijt”, zegt wethouder Floor Gordon. “De gemeenteraad besloot daarom in december 2018 om betaald parkeren in te voeren in de wijken Kostverlorenhof en Elsrijk Noord. We voeren betaald parkeren in om de leefbaarheid en bereikbaarheid van de wijken te vergroten. Betaald parkeren zorgt er bovendien voor dat er minder auto’s zoeken naar schaarse parkeerplekken en draagt zo ook bij aan veiligheid in de wijk.” 

Kostverlorenhof en Elsrijk Noord
Het nieuwe gebied in Kostverlorenhof strekt van de Florence Nightingalelaan tot aan de Saskia van Uylenburgweg. In Elsrijk Noord gaat het om een gebied tussen de rotonde Van Heuven Goedhartlaan – Zonnestein tot aan de rotonde Rembrandtweg en van Biesbosch tot de Duivenlandselaan.

Bankrashof
In Bankrashof wordt betaald parkeren met vergunning ingevoerd van de Traviastraat tot en met de Carmenlaan-De Parelvisserlaan. 

Kosten
Een bewonersvergunning kost 40,- euro per jaar voor één auto. Een tweede bewonersvergunning kost 80,- euro per jaar. Voor bezoekers kunnen bewoners een pas aanschaffen waarmee ze tegen een gereduceerd tarief van 0,25 euro per uur kunnen parkeren. De kosten voor de pas, 10,- euro, krijgen bewoners direct teruggestort als parkeertegoed op de pas.

Inloopavonden en handhaving
Voor bewoners zijn inloopavonden georganiseerd. Om bewoners en bezoekers te laten wennen krijgen overtreders de eerste twee weken na invoering alleen een waarschuwing. “De gemeente begrijpt dat bewoners en bezoekers even moeten wennen, daarom treden we de eerste twee weken waarschuwend op”, besluit Gordon.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.