Pixabay.com

AVA ziet ruimte voor 'tiny houses' en containerwoningen in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) pleit al sinds de oprichting van de partij voor de bouw van betaalbare starters- en seniorenwoning in Amstelveen en ziet mogelijkheden voor het plaatsen van zogenoemde tiny houses en container-woningen om aan de eerste behoefte te voorzien.

Zeker nu de stikstofdiscussie speelt en het mogen bouwen van woningen niet vanzelfsprekend is, ziet AVA kansen voor het plaatsen van dergelijke kleine woningen. 'Dit is nu al toepasbaar op locaties in Amstelveen', vindt AVA.

Betaalbare woningen

Om aan de schreeuwende behoefte van betaalbare starters en seniorenwoningen te voldoen pleit AVA vanavond in de gemeenteraad opnieuw voor betaalbare woningen, maar als kleine oppositiepartij (2 zetels) is het nog niet gelukt een lans te breken: het college van VVD, D66 en PvdA zet namelijk voornamelijk in op bouw van middeldure woningen.

Bouwen op eigen grond

Volgens AVA is het van het grootste belang dat er  op bouwgrond in bezit van de gemeente Amstelveen betaalbare woningen gebouwd gaan worden voor starters en senioren. ‘Met eigen grond in bezit, bijvoorbeeld nu aan de orde bij bouwproject Landtong, heeft de gemeente de mogelijkheid zelf het woonaanbod te bepalen. Tot onze teleurstelling blijkt dat hier alleen middelduurhuur en middelduurkoop woningen gerealiseerd gaan worden.'

Breder aanbod

'Wij pleiten echt voor een breder aanbod en willen middels een motie steun vragen om op eigen grond van de gemeente minimaal 50% betaalbare starters & seniorenwoningen of sociale huurwoningen en 50 % middelduurhuur en middelduurkoop woningen te bouwen’ meldt de partij.

De gemeenteraadsvergadering begint woensdagavond om 20.00 uur in het raadhuis aan Laan Nieuwer-Amstel 1.

 


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.