Pixabay.com

AVA bezorgd na klachten over Eigen Haard

Amstelveen – De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) heeft schriftelijke vragen gesteld in verband met klachten over Eigen Haard. Eerder hebben volgens de politieke partij een familie met een huurwoning in de Aalsmeerse wijk Nieuw Oosteinde, huurders uit de Amstelveense wijk Groenelaan en in de Van Heuven Goedhartlaan wonende Amstelveners scherpe kritiek geuit op de woningcorporatie.

Eerder schreef Amstelveenz.nl dat een gezin in de Aalsmeerse wijk Oosteinde plotseling de huur niet meer kon betalen omdat de kostwinnaar zijn baan kwijtraakte. De familie speelde open kaart en belandde in een lange strijd met Eigen Haard.

Ontknoping

Dit gevecht eindigde in een bizarre ontknoping. Nadat het gezin de woning kwijtraakte, werd de huur teruggebracht naar de basis terwijl dit eerder niet mogelijk was. Naar aanleiding van het artikel op Amstelveenz.nl heeft Tim Lechner, fractievoorzitter van AVA, namens zijn politieke partij schriftelijke vragen gesteld aan de gemeente.

Zo wil Lechner onder meer weten of er in Amstelveen ook gevallen bekend zijn van huurders die in een situatie zitten waarin de huur niet betaald kan worden en Eigen Haard geen medewerking heeft verleend om tot een oplossing te komen. Daarnaast is de fractievoorzitter benieuwd of er afspraken tussen de gemeente en Eigen Haard zijn gemaakt over de maatregelen die genomen moeten worden wanneer Amstelveners de huur niet meer kunnen betalen.

Klachten

Lechner meldt in zijn brief ook dat AVA informatie heeft ontvangen over een groot aantal klachten richting Eigen Haard van onder meer huurders aan de Van Heuven Goedhartlaan en huurders uit de in de wijk Groenelaan gevestigde flat Aqarius. Deze klachten gingen over achterstallig onderhoud, slecht opgeleverde onderhoudswerkzaamheden en het niet adequaat aanpakken van andere klachten naar aanleiding van onder meer renovatie.

Lechner wil ook weten of de gemeente op de hoogte is van deze klachten en of er een onderzoek zal worden uitgevoerd naar de verhoudingen tussen Eigen Haard en de gemeente. Daarnaast is de fractievoorzitter van AVA ook benieuwd of de in 2016 gemaakte prestatieafspraken tussen de gemeente Amstelveen en Eigen Haard over de liberalisatie van sociale huurwoningen in Amstelveen zijn nagekomen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.