Nu ligt er al een fietspad vanaf de Gondel richting de Nesserlaan.

Autoverbinding tussen Nesserlaan en Waardhuizen/Middenhoven gaat niet door

Amstelveen – Het plan om een wegverbinding voor auto’s te maken tussen de Nesserlaan en Gondel (de weg tussen de wijken Waardhuizen en Middenhoven) is ingetrokken.

In verband met de voorgenomen verbreding van de Bovenkerkerweg was het plan om het verkeer op het westelijke deel van de Nesserlaan te beperken tot bestemmingsverkeer. Het verkeer vanuit Nes aan de Amstel zou dan via een nieuwe (auto)verbinding tussen Gondel en de Nesserlaan van en naar Amstelveen gaan rijden. Maar het plan stuitte op grote bezwaren van omwonenden.

'Tijdens gespreksavonden bleek dat bewoners bezwaar hadden tegen de voorgenomen afsluiting. De doorsteek komt er daarom niet. Bij de kruising van de Nesserlaan met de Bovenkerkerweg komen nu verkeerslichten en opstelvakken', meldt de gemeente in een persbericht.

Nesserlaan

'Voor de aansluiting van de Nesserlaan op de Bovenkerkerweg waren meerdere varianten uitgewerkt. Bewoners in Nes aan de Amstel, Waardhuizen en Middenhoven vonden de gedeeltelijke afsluiting van de Nesserlaan geen goed idee', zegt wethouder Verkeer Rob Ellermeijer. 'Daarom is een andere variant gekozen. De Nesserlaan blijft zoals die nu is.l 

Achtergrond

De Bovenkerkerweg wordt verdubbeld op het gedeelte 200 meter ten noorden van de Nesserlaan tot 200 meter ten zuiden van de Burgemeester Wiegelweg. Nu staan daar dagelijks files in de ochtend- en avondspits. “Een verdubbeling zorgt voor een betere verkeersveiligheid”, zegt Ellermeijer. “Bovendien zullen de files naar verwachting afnemen en er komt een betere ontsluiting van de Westwijk, het bedrijventerrein Legmeer en het Nationaal Tennis Centrum.” Naar een meer optimale ontsluiting voor bewoners aan de Hugo de Vriesweg eo. doet de gemeente nog onderzoek.

De nieuwe voorkeursvariant is dinsdag 15 oktober vastgesteld door het college van B en W en wordt binnenkort zes weken ter inzage gelegd. Omwonenden worden opnieuw uitgenodigd voor een informatieavond.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.