Amstelveners die helemaal klaar zijn met de huidige woningmarkt, opgelet

Amstelveen - Voor alle Amstelveners die helemaal klaar zijn met de huidige situatie van de Amstelveense woningmarkt wordt eind september 2019 een actie-avond georganiseerd.

De actie staat gepland op donderdag 26 september 2019 van 19.00-21.00 uur en is een initiatief van de Amstelveense oppositiepartijen SP en GroenLinks. Zij roepen alle inwoners op om naar deze bijeenkomst over woningbouw in Amstelveen te komen en hun stem te laten horen. De locatie wordt later bekend gemaakt.

Frustrerend

SP-raadslid Adriaans: ‘Wij begrijpen hoe frustrerend het is, als je al tijden op zoek bent naar een woning, maar de gemeente besluit om opnieuw villa’s of dure appartementen te bouwen in plaats van woningen waar de Amstelveners om vragen. Het gaat om jongeren, studenten, ouderen, politieagenten, verplegers, leraren, starters, gezinnen, oftewel iedereen die al jaren bezig is met het zoeken van een betaalbare woning in Amstelveen, zonder resultaat.'

Wachten

‘Ben jij de jongere die graag het ouderlijk nest zou willen verlaten? Of de ouder van wie het kind nog steeds gedwongen thuis moet blijven wonen? Wacht jij misschien al jaren op een sociale huurwoning in Amstelveen? Of ben je van plan een gezin te starten, maar een betaalbare gezinswoning vinden, ho maar? Of zou je graag als starter iets willen kopen, maar word je gedwongen dat buiten Amstelveen te doen? Misschien wil je als oudere wel doorstromen naar een kleinere of meer passende woning? Of woon je al tijden in een woning die eigenlijk te duur is voor jouw inkomen? Of word je op welke andere manier dan ook benadeeld door wat er op de Amstelveense woningmarkt gebeurt? Dan willen SP en GroenLinks samen met jullie in actie komen’, zo melden de twee partijen.

'Het is genoeg geweest'

De afgelopen jaren is volgens de partijen  door de gemeente vooral de focus gelegd op het realiseren van onbetaalbare woningen. Op deze avond willen de twee partijen samen met inwoners laten horen dat het genoeg is geweest. GroenLinks raadslid Aouni: ‘In de gemeenteraad maken we ons al tijden hard voor dit onderwerp, helaas zonder gewenst resultaat, aangezien de coalitiepartijen (VVD, D66, PvdA) steeds kiezen voor duurdere of te kleine woningen. Wij willen samen met de inwoners een duidelijk statement maken richting de coalitie om nu in te zetten op écht betaalbare woningen.’ Ook worden andere organisaties, politieke partijen en andere belanghebbenden uitgenodigd om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

Steun nodig

De partijen zeggen de steun hard nodig te hebben om verandering op gang te krijgen in Amstelveen. Voor meer info wordt verwezen naar het Facebook-evenement of kan contact opgenomen worden met de bovengenoemde raadsleden. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen vandaag 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.