AmstelveenSport

AmstelveenSport komt met ‘Oeuvreprijs’

Amstelveen - AmstelveenSport (voorheen Sportbedrijf) komt tijdens het jaarlijkse SportGala voor het eerst met een oeuvreprijs; een prijs voor nationale/internationale sporter, die tijdens en na zijn/haar actieve carrière iets betekent heeft voor de Gemeente Amstelveen.

Oeuvreprijs

Het Amstelveens Sportgala is traditioneel de plek om aanstormend sporters, kampioenen, verenigingen en vrijwilligers eens flink in het zonnetje te zetten. Dit jaar komt  daar de  oeuvreprijs bij. Op advies van een onafhankelijke jury, jaarlijks toegekend aan een persoon die aan meerdere van de volgende kenmerken voldoet:  (Oud) topsporter, met een (inter)nationale carrière, connectie met Amstelveen, die binnen de sport verbindend is geweest, een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft, is na de zijn/ haar actieve carrière werkzaam geweest/ gebleven binnen de sport.

De jury

Het streven is de jury van de oeuvreprijs te laten bestaan uit:

- Een (ex) topsporter

- Een (sport) journalist

- Een bestuurder

- Een politicus

- Een persoon die werkzaam (is geweest) in de sport

Elk jaar wordt 1 jurylid vervangen door de winnaar van de Oeuvreprijs van het jaar ervoor. De leden van de jury worden voor maximaal 3 jaar aangesteld. Dit jaar bestond de jury uit: Dirk Landsaat, Rien Alink, Agnes Brunninkhuis, Frits Suer en Peter Bot (voorzitter).

Winnaar

Op het sportgala wordt bekend gemaakt aan wie de prijs opgedragen wordt én wie de winnaar is van de eerste prijs. Het sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

 


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.