Pixabay.com

‘Amstelveense lastenverhoging veroorzaakt door landelijke overheid’

Amstelveen  – De financieel woordvoerders van coalitiepartijen D66 en VVD in Amstelveen zijn van mening dat gemeente Amstelveen de stijging van de woonlasten tot een minimum beperkt en dat de lastenstijging vooral door de landelijke overheid wordt veroorzaakt.  

De twee coalitiepartijen reageren daags na de publicatie van De Telegraaf op de forse stijging van de gemiddelde woonlasten in Nederland op de Amstelveense situatie.

Plus 4,7 procent
‘De Telegraaf meldt in haar nieuwsbericht dat de gemiddelde woonlasten komend jaar flink zullen stijgen. Het landelijk gemiddelde bedraagt 5,2% en in Amstelveen stijgen deze lasten met 4,7%.’, stellen de financieel woordvoerders Tom Coumans (VVD) en Harmen van der Steenhoven (D66). Ze  benadrukken dat het beleid in Amstelveen onverminderd blijft staan dat de lasten uitsluitend worden verhoogd met de gebruikelijke inflatie en eventuele belastingverhogingen vanuit de Rijksoverheid.

Afvalverwerking
‘De huidige stijging wordt veroorzaakt door de fors hogere belastingen die aan het Rijk moeten worden betaald voor het verwerken van afval. Zowel huiseigenaren als huurders zijn hiervan de dupe. Vervelend dat hierdoor het beeld kan ontstaan dat gemeenten de lasten fors verhogen terwijl dit eigenlijk door de landelijke overheid wordt veroorzaakt', aldus de woordvoerders.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.