Gemeente Amstelveen

Amstelveen zet zich in voor strijd tegen armoede

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft afgelopen donderdag een werkconferentie met netwerkpartners uit de stad over het thema armoede en de bestrijding hiervan georganiseerd. In het Noorddamcentrum werd met verschillende instanties gesproken over het thema armoede.

De gemeente sprak onder meer met de Voedselbank, het Financieel Café, Humanitas, MEE, Participe, de cliëntenraad, de participatieraad, de Kledingbank, bewindvoerders, scholen uit het primair onderwijs, de bibliotheek en stichting Vluchtelingenwerk. De bijeenkomst kreeg van de deelnemende netwerkpartners een 8,5 als rapportcijfer.

Doelen

De bijeenkomst had een drietal doelen. De eerste was om elkaar nog beter te leren kennen. Het tweede doel was om na te gaan wat de gemeente kan verbeteren rondom het beleid voor inwoners met een laag inkomen. En het derde doel was om na te gaan hoe de doelgroep beter bereikt kan worden. Gemeente Amstelveen heeft deze bijeenkomst georganiseerd omdat er gewerkt wordt om het beleid voor mensen met een laag inkomen te vernieuwen.

“Ik kijk terug op een zeer inspirerende bijeenkomst”, zegt wethouder Marijn van Ballegooien in een persbericht van de gemeente. “Wij hebben elkaar beter leren kennen en weten nu welke prioriteiten onze maatschappelijke partners hebben bij het voorkomen van armoede. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. We gebruiken de verzamelde informatie voor een plan om de armoedebestrijding nog verder te verbeteren.”

Amstelveenpas

De deelnemers van de werkconferentie adviseerden de gemeente er voor te zorgen dat mensen met een Amstelveenpas gebruik kunnen maken van nog meer gratis culturele voorzieningen  en sportvoorzieningen. Ook pleitten verschillende instanties er voor om wat te doen aan de toenemende ziektekosten van inwoners en stelden ze voor aan de gemeente om meerdere computers per gezin te verstrekken.

De deelnemers pleitten ook voor een betere informatievoorziening voor wat betreft de regelingen. Verder moet de informatie die aan inwoners wordt verstrekt volgens de partijen kort en bondig zijn en in meerdere talen beschikbaar zijn. Daarnaast werd geadviseerd om de info te delen bij de huisarts, de wijkcentra en de scholen.

Enthousiast

Alle deelnemende partijen zouden graag zien dat de gemeente dit soort bijeenkomsten vaker organiseert. “Het was een nuttige bijeenkomst waar alle organisaties die met hulpverlening op het gebied van armoedebestrijding bezig zijn elkaar konden ontmoeten”, zegt voorzitter van Voedselbank Amstelveen Annick Visser. "We kunnen elkaar versterken en naar elkaar doorverwijzen. We moeten het bereik vergroten. Meer inwoners met een laag inkomen moeten weten van de minimaregelingen. Op de website van alle partijen kan ook meer doorverwezen worden naar de website van de gemeente. Zo kunnen we meer klanten aantrekken en kunnen mensen ook meer gebruik maken van de regelingen.”

Na de bijeenkomst bedankte van Ballegooien de deelnemers en mochten geïnteresseerden als verrassing de Urbanuskerk beklimmen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.