Amstelveen stopt stedenband met Woking en Óbuda-Békásmegyer

Amstelveen stopt stedenband met Woking en Óbuda-Békásmegyer Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen – De gemeenteraad heeft onlangs de stedenbanden met het Engelse Woking en het Hongaarse Óbuda-Békásmegyer beëindigd. In verband hiermee zijn de borden aan de gemeentegrens van Amstelveen aangepast.

De gemeenteraad had in de vergadering van 13 februari 2019 al besloten om alleen de stedenband met de partnersteden Tempelhof-Schöneberg in Duitsland en Villa El Salvador in Peru voort te zetten. De gemeente meldt vandaag in een persbericht dat de stedenbanden met Woking en Óbuda-Békásmegyer daarom onlangs werd beëindigd.

Kennis

De gemeenteraad is van mening dat internationale samenwerking meerwaarde moet opleveren voor Amstelveen én voor de partnersteden. Bij de stedenband met Tempelhof-Schöneberg is sprake van een sterke historische band en vergelijkbare uitdagingen. Zo wordt er kennis uitgewisseld op thema’s als integratie van vluchtelingen, internationalisering en jeugdzorg.

De kennisuitwisseling met de Peruaanse partnerstad Villa El Salvador richt zich op thema’s als duurzaamheid zoals afvalmanagement, dienstverlening en jongeren. Op dit moment staat bovendien kennisuitwisseling tussen het basisonderwijs centraal.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties