Gemeente Amstelveen

Amstelveen stopt stedenband met Woking en Óbuda-Békásmegyer

Amstelveen – De gemeenteraad heeft onlangs de stedenbanden met het Engelse Woking en het Hongaarse Óbuda-Békásmegyer beëindigd. In verband hiermee zijn de borden aan de gemeentegrens van Amstelveen aangepast.

De gemeenteraad had in de vergadering van 13 februari 2019 al besloten om alleen de stedenband met de partnersteden Tempelhof-Schöneberg in Duitsland en Villa El Salvador in Peru voort te zetten. De gemeente meldt vandaag in een persbericht dat de stedenbanden met Woking en Óbuda-Békásmegyer daarom onlangs werd beëindigd.

Kennis

De gemeenteraad is van mening dat internationale samenwerking meerwaarde moet opleveren voor Amstelveen én voor de partnersteden. Bij de stedenband met Tempelhof-Schöneberg is sprake van een sterke historische band en vergelijkbare uitdagingen. Zo wordt er kennis uitgewisseld op thema’s als integratie van vluchtelingen, internationalisering en jeugdzorg.

De kennisuitwisseling met de Peruaanse partnerstad Villa El Salvador richt zich op thema’s als duurzaamheid zoals afvalmanagement, dienstverlening en jongeren. Op dit moment staat bovendien kennisuitwisseling tussen het basisonderwijs centraal.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV.