Amstelveen krijgt buslijn 178 als vervanger voor verdwijnende lijnen 347/348

Amstelveen - Vanwege het verdwijnen van de buslijnen 347 en 348  komende zomer, als de Uithoornlijn (Amsteltram) gaat rijden, wordt in Amstelveen tussen Poortwachter en Station Amsterdam Zuid de vervangende buslijn 178 ingezet. Deze buslijn gaat 4 keer per uur rijden (daluren 2x per uur) tussen Poortwachter en eindstation Amsterdam Zuid en doet ten opzichte van de 347/348 drie extra haltes aan in Amstelveen.

Het busnet tussen Aalsmeer/ Uithoorn en Amsterdam/ Amstelveen, verandert komende zomer fors door de komst van de Uithoornlijn, zoals eerder bekend werd. Vanaf 21 juli 2024 gaat de Amsteltram rijden en vervoersmaatschappij Connexxion stopt dan met de (deels parallel aan de Amsteltram lopende) buslijn 347 en 348. Daarnaast gaat de 358 op in de 357. Daarover bestaan zorgen bij veel reizigers.

Buslijn 178 Amstelveen

Als de Uithoornlijn operationeel is zal in Amstelveen de vevangende buslijn 178 het leed van de verdwijnende lijnen verzachten - door 4x per uur vanaf Poortwachter langs Grote Beer, de Startbaan, de Van der Hooplaan, de Plesmansingel, Busstation Amstelveen en de Heemraadschapslaan richting eindstation Amsterdam Zuid te rijden. De gemeenteraad en het College hebben zich ingespannen voor de komst van de Amstelveense buslijn om de fijnmazigheid van het ov-netwerk te bewaken.

Buslijn 178 stopt straks bij drie extra haltes (Startbaan, de Dr. Plesmansingel en de Heemraadschapslaan) ten opzichte van de verdwijnde lijnen in Amstelveen. In Amsterdam zal buslijn 178 ook nog bij één extra halte stoppen: de Koenenkade in Buitenveldert. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.