Amber Garden Press

Amstelveen is nieuw ambitieus restaurant rijker: Amber Garden

Amstelveen - Amstelveen is met Amber Garden een nieuw restaurant rijker. Gisterenavond opende Amber Garden de deuren op feestelijke wijze. Vergeet alles wat je weet wat over Chinese restaurants in Nederland: want Amber Garden is echt heel iets anders en zelfs uniek in Europa.

Het restaurant, dat als ondertitel 'True Chinese Cuisine' draagt, heeft een hoog ambitieniveau en kosten noch moeite zijn gespaard om er een culinair succes van te maken. Tal van vertegenwoordigers van het regionale en lokale bedrijfsleven waren maandagavond bij de opening aanwezig, evenals culinair recensenten en enkele (Michelin) sterrenchefs. De opening, waarbij over elk detail was nagedacht, was een weerspiegeling van wat het restaurant nastreeft. 

Ambitieniveau

Gemeente Amstelveen is met Amber Garden een kwalitatief hoogstaand restaurant met een bijzonder ambitieniveau rijker; het restaurant lijkt moeiteloos op te kunnen gaan voor een Michelin-ster. De presentatie van de gerechten is wonderlijk, het servies adembenemend en de smaken sensationeel.  [Tekst gaat verder onder foto] 

Amber Garden is gevestigd onder het nieuwe gebouwencomplex 'The CityGarden Amstelveen' gelegen aan de Stadstuinen in het Stadshart (Van Heuven Goedhartlaan). Het restaurant, dat uiteraard een fraaie en eigentijdse inrichting kent, maakt deel uit van de internationale 'Yisheng Group' met het hoofdkantoor in Beijing, China. De Yisheng Group begeeft zich in China al jaren op gerenommeerd niveau.

Meesterkok Shaun Song

Amber Garden staat onder leiding van Stark Li, die als eigenaar verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken.  De chef-kok van Amber Garden, Meesterkok Shaun Song, is speciaal opgeleid in moederland China: hij was reeds werkzaam in Beijing bij een van de toprestaurants van de familie Li. Song begeleidt een compleet getalenteerd Chinees team, welke allen een gerenommeerde Chinese koksopleiding hebben genoten.

Signatuur

Het absolute signatuurgerecht van Amber Garden is  de 'Amber geroosterde Beijing-eend op traditionele wijze'. Deze  'fameuze eend' wordt 36 uur lang gedroogd (dry aged) in speciale koelingen en daarna tot in perfectie gegrild. Een speciaal team is verantwoordelijk voor het volledige bereidingsproces van het meest beroemde gerecht van China. Sommelier van Amber Garden is Kenneth Wei. Het Amber Garden team is erop gefocust om de Oosterse en Westerse culturen en smaken in harmonie samen te brengen en daar is ook de wijnkeus op gebaseerd.

Oprechte smaken

Amber Garden's True Chinese Cuisine staat volgens het restaurant’ voor oprechte smaken met een diepere verbinding door zorgvuldig geselecteerde, dagverse ingrediënten. Tevens wordt alles (vis-, schaaldier-, schelpdier-, vlees-, tofugerechten, groenten, soepen, sauzen en desserts) op dagbasis versbereid. De uitgebreide menukaart is zorgvuldig samengesteld en biedt eveneens voldoende vegetarische opties. [Tekst gaat verder onder foto]

Amber Garden biedt plaats aan 130 personen en heeft op de begane grond 5 'private dining' zalen voor lunch- e/o dineropties voor groepsgezelschappen van 10 tot 40 personen. Alle privézalen zijn geoutilleerd met de meest moderne apparatuur ten behoeve van presentaties tijdens bijeenkomsten. Op de eerste verdieping bevindt zich een exclusieve bar met patioterras en eveneens nog 4 luxe private dining rooms, elk uitgerust met een eigen sfeerthema.

Amber Garden is open van dinsdag tot met zondag geopend voor lunch vanaf 12.00 uur en voor diner vanaf 17.30 uur.

Foto's: Amber Garden Press


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.