Gemeente Amstelveen

Amstelveen hijst regenboogvlag tegen Nashvilleverklaring

Amstelveen - In Amstelveen mag iedereen zichzelf zijn en houden van wie hij of zij wil. Dit statement draagt het college uit door vrijdagochtend samen met raadsleden de regenboogvlag te hijsen bij het raadhuis.

Komende vrijdag doen veel Nederlandse gemeenten mee aan een nationaal protest om een statement te maken tegen de Nashvilleverklaring. Honderden orthodoxe christenen en predikanten hebben deze verklaring ondertekend en keren zich daarmee onder meer tegen homoseksualiteit en transgender.

Iedereen

“Amstelveen is een gemeente voor iedereen en wij houden rekening met elkaar en willen niemand buitensluiten”, zegt wethouder Floor Gordon vandaag in een persbericht van de gemeente. “Dat willen we laten zien door samen met de raadsleden de regenboogvlag te hijsen.”

Met de #SayNoToNashville plaatsen de gemeenten vrijdag ook een foto van het hijsen van de regenboogvlag op social media. “We hopen dat deze hashtag trending wordt”, zegt wethouder Marijn van Ballegooien. “Iedereen is gelijkwaardig in Amstelveen. We zijn sinds oktober regenboogstad en werken samen met andere regenbooggemeenten aan het bevorderen van de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van LHBTI-personen.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.