Een afvalbak voor hondenpoep aan Middenwaard tussen Groenelaan en Waardhuizen

Amstelveen ergert zich groen & geel aan hondenpoep

Amstelveen - Amstelveners zien hondenpoep als grootste overlastveroorzaker in hun buurt. Tweederde van de Amstelveners ervaart in meer of mindere mate overlast van niet opgeruimde drollen. 

Bijna een kwart (22 procent) van de Amstelveners ervaart zelfs veel overlast van de uitwerpselen. Hoewel de overlast van hondenpoep licht daalde ten opzichte van 2015 is het nog steeds een grote ergernis.

Uit een inwonerpeiling die gemeente Amstelveen uitvoerde blijkt dat hondenpoep meer dan twee keer zoveel overlast veroorzaakt als bijvoorbeeld zwerfaval of de vernieling van zitmeubeilair en bushokjes in de openbare ruimte.

Amstelveen schatfe recent nog de hondenbelasting af. In Amstelveen geldt een opruimplicht voor hondenpoep, ook in de aangewezen losloopgebieden.

Amstelveen telt circa 300 hondenpoepbakken, waarvan een deel gratis zakjes bevat. De plaats van de hondenpoepbakken staat op een hondenkaart die gratis kan worden afgehaald in wijkcentra en het raadhuis. Van lege zakjesdispensers kan melding worden gedaan bij de gemeente via het telefoonnummer (020) 540 4911.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.