Archief (rij voor gratis compost)

Amstelveen deelt komende zaterdag weer gratis compost uit

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen kunnen komende zaterdag 23 maart weer gratis compost ophalen bij de gemeentewerf tijdens de jaarlijkse compostdag. De gemeente bedankt op deze manier inwoners voor het sorteren van huishoudelijk afval zoals groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT/E). De compost is gemaakt van ingezameld GFT/E afval.

Minder CO2 uitstoot

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar voor de tuin. Het stimuleert de groei van planten op een milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke bodembalans. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten. Op deze manier is minder kunstmest nodig en draagt zo direct bij aan de vermindering van het broeikaseffect. Want elke ton GFT/E bespaart 90 kilo CO2 uitstoot.

Vier zakken per inwoner

Per inwoner zijn er maximaal vier gratis zakken compost beschikbaar. Voor deze actie geldt op = op. De poort van gemeentewerf gaat om 8.30 uur open. Kom tussen 10.00 en 12.00 uur want dan is er bijna geen wachtrij en nog voldoende compost. Neem een legitimatiebewijs mee, want daar kan na gevraagd worden. Naast compost worden er ook gratis matten met zaadjes voor veldbloemen en plastic zakken uitgedeeld voor uw Plastic en Metalen verpakkingsmateriaal zoals blikjes en Drinkpakken (PMD).

Wat mag in de GFT/E container?

Kijk hiervoor op amstelveen.nl/soortenafval, op mijnafvalwijzer.nl of raadpleeg de (gratis) Afvalwijzer App. Het downloaden van deze Afvalwijzer App op uw telefoon heeft meer voordelen. De app bevat de digitale afvalkalender, allerlei handige tips en u kunt instellen dat u een seintje krijgt wanneer u welke container buiten moet zetten. Vanuit de app worden ook pusberichten verstuurd met tips of als de afvalinzameling verstoord is.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.