De gemeentelijke dienst Handhaving bracht recent weer een bezoek aan winkelcentrum Bankrashof, vergezeld door wethouder Raat.

Amstelveen buigt zich opnieuw over slepende kwestie Rijdende Rechter

Amstelveen – Amstelveen heeft zich opnieuw gebogen over een nog altijd slepende kwestie tussen een Turkse supermarkt/groentewinkel bij winkelcentrum Bankrashof en diverse omwonenden. De zaak diende eerder al bij de Rijdende Rechter.

De rechter deed op tv uitspraak in de kwestie die al tijden bij het winkelcentrum speelt, maar omwonenden hebben zich kennelijk niet bij die uitspraak neergelegd. Een omwonende sprak namelijk na de bewogen tv-uitzending in bij een gemeentelijke commissievergadering over de zaak; er heerst nog altijd onvrede.

Onbegrip

Het onderlinge onbegrip tussen de partijen is ontstaan door onvrede bij bewoners over de (grote) uitstalling van groente en fruit, de geur/stankoverlast uit afvalcontainers waar groente- en fruitafval in wordt geleegd en de opslag van papier/karton in een papiercontainer bij de winkel. De inspreekster stelde dat zij en haar buren nog altijd overlast ervaren van de containers van de winkel beneden de flat. Het zou enerzijds gaan om stank en ongedierte en anderzijds om inbraakgevoeligheid, omdat de containers een opstapje zouden zijn naar de balkons erboven.

Handhaving controleert, bezoek wethouder

Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) bracht al meerder keren een bezoek aan het winkelcentrum, zo ook op vrijdag 7 juni jongstleden op uitnodiging van de inspreekster, samen met de wijkboa van team Handhaving (zie foto), om te kijken welke oplossingen er al dan niet nodig zijn. Enkele omwonenden stellen dat de eigenaresse van de supermarkt zich onvoldoende inspant om geur/stankoverlast tegen te gaan en dat er gevaar bestaat voor brandstichting in de papiercontainer.

Handhaven niet nodig

Amstelveen ziet echter op dit moment geen aanleiding om handhavend op te treden richting de Turkse onderneemster. Tijdens gemeentelijke bezoek(en) troffen de wethouder en de wijkboa geen verontrustende situaties aan. De eigenaresse van de supermarkt houdt zich volgens de gemeente aan de aanwijzingen van De Rijdende Rechter.  De gemeente heeft ook al meerdere keren controles uitgevoerd. Hierbij werden ook geen overtredingen geconstateerd. ‘Na de uitzending heeft de onderneemster er direct voor gezorgd dat de afvalbakken dagelijks worden geleegd en dat de papiercontainer afgesloten kan worden,’ zo wordt gemeld in een brief aan de gemeenteraad.

Geen noodzaak

‘Wij zien op dit moment geen aanleiding om de gemeentelijke aanpak in deze zaak te wijzigen. Binnen de aanwijzingen van De Rijdende Rechter is er geen noodzaak om handhavend op te treden’, zo luidt de gemeentelijke conclusie.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.