Gemeente Amstelveen

Amstelveen biedt inwoners van 5 wijken voordeel bij aankoop zonnepanelen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen start in mei samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie zonnepanelen voor huiseigenaren in de wijken Bovenkerk, Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Groenelaan en het Stadshart.  

De actie volgt op een eerdere succesvolle zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid. Dankzij die groepsaankoop genieten straks ruim 260 extra huishoudens van hun zelf opgewekte, duurzame energie. Samen lieten zij meer dan 3000 zonnepanelen installeren. Ze besparen volgens de gemeente in totaal 300.000 kilo CO2 per jaar. In Amstelveen Noord volgt later een soortgelijke actie.

Huiseigenaren in de wijken van Amstelveen Midden ontvangen binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor een informatieavond op woensdagavond 8 mei en dinsdagavond 14 mei in het Noorddamcentrum. Het programma voor beide avonden is gelijk.

Met deze actie krijgen de inwoners van Amstelveen volgens de gemeente 'kwaliteit en zekerheid met extra inkoopvoordeel'. Op www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen is meer informatie over de zonnepanelenactie te vinden.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.