Rijnboutt Architecten

Amstelveen biedt hulp aan bij nieuwe invulling pand Hudson's Bay

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is bereid mee te helpen om het pand van Hudson's Bay in het Stadshart een nieuwe invulling te geven.

Afgelopen zaterdag werd via het FD bekend dat de warenhuisketen voor het eind van het jaar de deuren sluit. Het pand van Hudson's Bay in Stadshart Amstelveen is niet in handen van Stadshart-eigenaar Unibail-Rodamco, maar is in bezit van a.s.r. Vastgoed, dat ook samen met Amstelveen optrok voor de realisatie van appartementen bovenop het gebouw.

Het gemeentebestuur van Amstelveen laat gebouw-eigenaar a.s.r. Vastgoed weten dat de gemeentedeur open staat voor eventuele hulp bij hernieuwde invulling van het winkelpand.

Dat zegt wethouder Herbert Raat (VVD) desgevraagd. Raat trekt samen op met wethouder Economische Zaken Floor Gordon (D66). Ze betreuren uiteraard de aangekondigde sluiting van Hudson's Bay en het onvermijdelijke ontslag van medewerkers, maar willen waar kan de helpende hand bieden.

Raat denkt dat de invulling een uitdaging zal worden, maar ziet toch ook mogelijkheden. 'Het is een heel modern, nieuw pand en Amstelveen is een aantrekkelijke gemeente.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.