Davey Photography, Davey Baas

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.

Demonstraten van XR blokkeerden eind december de snelweg ook al op dezelfde plek, bij het voormalige hoofdkantoor van ING. Nu is er aanzienlijk meer politie aanwezig. 

xr blokkade a10 240224 dpdb.jpg

De activisten lopen met spandoeken en sommigen kwamen met de fiets de snelweg op. Omdat de demonstratie verboden is wordt deze ontbonden.

blokkade a10 xr dpdb 240224.jpg

Foto's: Davey Photography, Davey Baas

Rijkswaterstaat heeft een omleidingsroute ingesteld totdat de rijksweg weer kan worden opengesteld.

Naamloos3 jpg.jpg


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:55

Koningsdag Amstelveen: vrijmarkten al vroeg op gang, regen spelbreker

Amstelveen - De vrijmarkten in Amstelveen zijn traditiegetrouw weer vroeg op gang gekomen. Op de diverse vrijmarkt-hotspots  was het tot 09.00 uur redelijk droog, maar daarna trokken buien over Amstelveen. Het weer is vandaag wisselvallig met natte en droge periodes.

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.