Kerstsamenzang Amstelveen: vele artiesten en winterse gezelligheid

Kerstsamenzang Amstelveen: vele artiesten en winterse gezelligheid

AMSTELVEEN –


- Lees verder onder deze advertentie -

Op zaterdagavond 24 december, kerstavond, kan er weer genoten worden van de kerstsamenzang in het Oude Dorp. De samenzang, al circa een kwart eeuw een Amstelveense traditie leek eerder dit jaar niet door te gaan, wegens tijdgebrek van de vrijwillige organisatie. Toch kan er ook dit jaar weer met een glas glühwein in de hand samen gezongen worden op kerstavond in het Oude Dorp.

Succes
Ieder jaar komen er zo’n 1200 tot 1500 mensen bijeen op het bekende Dorpsplein in het Oude Dorp. ‘Van jong tot oud. Het is voor velen het begin van de kerstdagen. We doen het al jaren en zijn steeds groter geworden’, zo legt Arold Boekhout van het Wijkplatform Oude Dorp uit.

Evenement
Het doorslaande succes van de samenzang heeft ook een keerzijde. De gemeente kan de samenzang door de omvang niet meer zien als ‘een klein evenement’, maar is genoodzaakt het als een middelgroot evenement te zien. ‘Dat zorgt voor veel extra werk voor ons als organisatie, door alle vergunningen en veiligheidsvoorzieningen die er dan nodig zijn’, zo zegt Arold. Mede om deze reden werd in oktober van dit jaar bekend gemaakt dat de samenzang niet door zou gaan.
Kort na dit besluit heeft een van de wethouders van de gemeente Amstelveen contact opgenomen met de organisatie, dat naast Arold uit drie horeca-ondernemers uit het Oude Dorp bestaat. En met succes, want met wat hulp vanuit de gemeente kan er ook dit jaar weer genoten worden van de kerstsamenzang in het Oude Dorp.
‘Het belooft weer een mooie muzikale én typische Oude Dorps-kerstavond te worden!’, aldus het organisatiebestuur.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
Vanaf 20:00 uur kan er een warme versnapering worden afgehaald en vanaf 20:30 start de muzikale avond.
20:30 uur opening
20:35 – 20:50 uur Nina Timmermans & Sandra Bakker, Muziekschool Amstelveen
20:50 – 21:05 uur Gino van Groeningen
21:05 – 21:45 uur Saskia Soulful
21:45 - 22:30 uur Amazing Vocals, Gospel koor

Het is aan te raden - vanwege de drukte - met de fiets te komen.

 


Reacties