Duurzame onderscheiding voor visspecialist Schilder

AMSTELVEEN - Nadat visspecialist Henry Schilder uit Amstelveen vorig jaar nog werd verkozen tot “Beste Zelfstandige Winkelier”, zijn de Volendammers dit jaar opnieuw in de prijzen gevallen. Omdat Schilder met het bakken van verse vis bijdraagt aan een beter milieu hangt er sinds kort het zogeheten “CO2-reductie certificaat” aan de muur.

De oude frituurolie van de visspecialist wordt namelijk gerecycled tot biodiesel en deze biodiesel heeft een gunstiger effect op het milieu dan fossiele brandstof. Volgens eigenaar Henry Schilder van Volendammer Visspecialist H. Schilder uit Amstelveen is innovatie de sleutel tot zijn succes: "Wij proberen al 25 jaar te innoveren. Want ook in onze branche moet je altijd alert blijven en inspelen op de wensen van de consument. Wij hebben een breed en divers assortiment en staan altijd open voor vernieuwing. Wij proberen zoveel mogelijk duurzaam en energiezuinig te werken”.

Bewuste samenwerking
Sinds de start van zijn viswinkel probeert Henry bewuste keuzes te maken. Het scheiden en recyclen van zijn afval is hier een onderdeel van. Wekelijks worden tientallen liters oude frituurolie opgehaald. Zodra de olie zijn dienst heeft bewezen en de kibbeling goudbruin heeft gebakken, krijgt het een tweede leven. Schilder’s frituurolie wordt namelijk door het recyclingbedrijf Rotie opgehaald en gerecycled tot tweede generatie biodiesel. "Ik kan mij nog herinneren dat de heren van Rotie 25 jaar geleden voor het eerst onze oude olie kwamen ophalen bij onze toenmalige vestiging in de supermarkt van Bovenkerk/Amstelveen. Het is toch prachtig dat tegenwoordig auto’s kunnen rijden op onze oude olie?”.

Biodiesel
Biodiesel kan niet direct bij het tankstation getankt worden, maar wordt toegevoegd aan de diesel die dagelijks wordt getankt. Dat is een goede ontwikkeling, want het gebruik van biodiesel verlaagt de CO2-uitstoot tot meer dan 85% ten opzichte van fossiele brandstof. Daarnaast biedt biodiesel een oplossing voor het opraken van de fossiele brandstoffen. Met het bakken van kibbeling bijdragen aan een beter milieu? Tegenwoordig is het mogelijk.


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 09:16

Hoe zit het met de eikenprocessierups?

Amstelveen - Vorig jaar zorgde de eikenprocessierups voor veel overlast in Amstelveen en met name het Amsterdamse bos. Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Corona Amstelveen gisteren 19:50

Corona-ontwikkelingen in Amstelveen: opnames en positieve testen

Amstelveen – Wat zijn de ontwikkelingen van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen? AmstelveenZ zet de beschikbare gegevens van de GGD Amsterdam-Amstelland en het RIVM van zaterdag 4 april op een rijtje.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:48

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 39)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen, ook tijdens de coronacrisis. In aflevering 39: de vorderingen aan de nieuwe Amstelveenlijn: nog altijd een hele klus.

Corona Amstelveen gisteren 07:45

GGD: 17 nieuwe vastgestelde besmettingen in Amstelveen

Amstelveen – Niet eerder werden op een dag zoveel positieve coronatesten van Amstelveense inwoners gemeld als op vrijdag 3 april: de GGD meldde in de avond een toename van 17 vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen.