De specialist op het gebied van oedeemtherapie 

De specialist op het gebied van oedeemtherapie 

AMSTELVEEN - Kiki Corbière is specialist op het gebied van oedeemtherapie in Amstelveen. Ze helpt mensen die last hebben van oedeem (overmatige vochtophopingen), waardoor zij beperkt worden in hun dagelijks functioneren. 'Het helpen van mensen, daar gaat het om in ons vak!, zo schrijft Kiki.


- Lees verder onder deze advertentie -

Even voorstellen
Mijn naam is Kiki Corbière, werkzaam als fysiotherapeute bij Fysiotherapie Karel Muns waar ik ondertussen al 7,5 jaar met heel veel plezier en enthousiasme werk. Na een specialisatie orthopedische geneeskunde wilde ik mij verder ontwikkelen in de fysiotherapie en heb bewust gekozen voor de specialisatie oedeemtherapie.

Wat is oedeem?
Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in een bepaald lichaamsdeel. Door het vasthouden van vocht zwelt het lichaamsdeel op. Enkele plaatsen waar oedeem vaak ontstaat zijn de voeten, enkels, benen en armen.

Opleiding
Afgelopen juni heb ik de opleiding oedeemtherapie succesvol afgerond. De laatste jaren heb ik veelal patiënten met orthopedische klachten behandeld, de specialisatie oedeemtherapie geeft me vanaf nu de mogelijkheid ook patiënten met (lymf)oedeemklachten te behandelen.

Lymfoedeem
Lymfoedeem is een ernstige, medische aandoening. Een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel als gevolg van een gestoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. De klachten die hierbij kunnen ontstaan zijn: zwelling, vermoeidheid en zwaar gevoel, pijn, beperkingen in de beweging. beperkingen in het dagelijks functioneren, huidafwijkingen en infecties. Lymfoedeem komt relatief vaak voor na een behandeling van kanker.

Oncologisch
Naast oedeemklachten die ontstaan bij oncologische patiënten, bijvoorbeeld borstkankerpatiënten, kunnen mensen ook oedeemklachten krijgen na een operatie of ongeval.

Helpen
Het helpen van mensen, daar gaat het om in ons vak! Patiënten zich weer beter laten voelen en patiënten blij maken met de vooruitgang om uiteindelijk weer terug te keren naar de situatie zoals voor de (sport)blessure. Daarbij is het voor mij belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen en in een prettige, vertrouwde omgeving kunnen revalideren.

Informatie
Natuurlijk kunt u voor informatie over oedeemtherapie of algemene informatie omtrent blessures/klachten bij mij terecht.

Kiki Corbière
kiki.corbiere@karelmuns.nl
Informatie
Fysiotherapie Karel Muns | De Savornin Lohmanlaan 2 | 1181XM Amstelveen | 020-7979852 |

 

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties