De Kazerie, meer horeca dan kaaswinkel
AMSTELVEEN - Dé delicatessenspecialist van Amstelveen: De Kazerie. Sinds 2010 gevestigd op de Van der Hooplaan. Wat begon als een kleine kaaswinkel met enkele kazen werd al snel een speciaalzaak met een enorm gevarieerd assortiment met maar liefst 260 kaassoorten en vele andere delicatessen. ‘We reizen veel om de lekkerste producten te vinden’, zo zegt eigenaar Rick Brantenaar.
Roer om
Enkele jaren geleden ging het roer bij Rick en Heleen Brantenaar volledig om. ‘We hebben jarenlang gewerkt in commerciële en management functies, maar het kriebelde om voor onszelf te beginnen’, zo zegt Heleen. ‘Deze zaak is ontstaan vanuit liefde voor lekker eten en mooie smaken.’
Proeven
Een rijk gevulde kaasplank, een gevarieerde picknickmand of een bijzondere (party)catering: De Kazerie verzorgt het. ‘Het feestje begint eigenlijk al in onze zaak. En natuurlijk mag alles geproefd worden, dat vinden we juist belangrijk’, zo zegt Heleen. ‘Sterker nog alles moet geproefd worden, zodat je naar huis gaat met de producten naar jouw smaak en het verschil proeft tussen een supermarktkaasje en een ambachtelijke kaas’, vult Rick aan.
Ook vertellen de medewerkers van De Kazerie graag het verhaal achter de producten. ‘Zodat je precies weet waar iets vandaan komt, dat is toch mooi om thuis te kunnen uitleggen?’
Horeca
De focus voor Rick en Heleen ligt de komende tijd voornamelijk op de horeca. Op dit moment verzorgt De Kazerie voor verschillende restaurants het kaasplateau, want een kaasplank is niet zomaar een kaasplank, legt Heleen uit. ‘Er zijn zoveel verschillen. Er is veel meer dan brie. Net zoals je kaart verandert, moet je kaasplank mee veranderen en passen bij de rest. We krijgen van de restaurants waar we aan leveren een lijst met gerechten en wijnen en daarbij maken wij een passend kaasplateau. Wij hebben de kennis in huis en die zetten we graag in.’
Culinair genot
Het omhoogbrengen van culinair genot in restaurants is op dit moment het belangrijkste doel van De Kazerie.
‘We willen meer knuffelen met de horeca, meer samenwerkingen aangaan en samen heerlijk eten verzorgen’, eindigt Rick.
Informatie
De Kazerie | Van der Hooplaan 176 | Telefoon 020 341 12 31 | www.dekazerie.nl