Bouw van 44 huurappartementen (vrije sector) in Westwijk Zuidwest

Bouw van 44 huurappartementen (vrije sector) in Westwijk Zuidwest

AMSTELVEEN - Woningcorporatie Eigen Haard is recent officieel gestart met de bouw van 44 (vrije sector) huurappartementen aan de Drakensteyn in Westwijk Zuidwest (Fase 4E). 'De komende jaren komen hier nog ongeveer 80 woningen bij: dan is de wijk af,’ zegt Bert Halm, bestuurder van Eigen Haard. 

 Een wijk voor iedereen
‘De afgelopen jaren hebben we ruim 250 woningen ontwikkeld en gebouwd in Westwijk Zuidwest. Het is dan een wijk met zowel koop, sociale huur als vrije sector. We vinden het belangrijk dat er voor verschillende doelgroepen woningen zijn, dat maakt een wijk levendig en vitaal,’ aldus Halm.

Appartementen
De 44 appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen. Zij staan in het zuidwesten Fase 4E van de wijk nabij de rotonde op de Legmeerdijk, elk aan een zijde van de Jane Addamslaan.  Ze vormen daarmee de poort van de wijk. De oplevering van de appartementen staat gepland voor eind 2016. Op vrijdag 5 juni sloegen Bert Halm, bestuurder Eigen Haard en Herbert Raat wethouder in de gemeente Amstelveen de eerste paal van dit appartementencomplex.

Westwijk Zuidwest
Deze laatste uitbreidingswijk van Amstelveen kenmerkt zich volgens Eigen Haard als een afwisselende, maar overzichtelijke buurt met een geheel eigen identiteit. Alle huizen zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is ruim opgezet, groen, rustig en optimaal bereikbaar.

Over Eigen Haard
Eigen Haard zorgt voor goede en betaalbare huisvesting in de Metropoolregio Amsterdam voor mensen die dat het meest nodig hebben. We werken, samen met onze partners, aan vitale wijken in een gezonde regionale woningmarkt. Eigen Haard beheert ruim 61.000 woningen en bedrijfsruimten.

Op de foto
De eerste paal van Fase 4E in Westwijk Zuidwest werd recent geslagen.

 


Reacties