Amstelveense meesterchef in de prijzen tijdens WK
AMSTELVEEN - De Amstelveense meesterchef Hu Shao Ting van restaurant Yu Woah op het Kostverlorenhof heeft bij het Wereldkampioenschap Chinese Cuisine 2016 voor een medailleregen gezorgd. Hu Shao Ting won met zijn team goud in de categorie smaak en ook kreeg de meesterchef een gouden medaille voor de beste teamcaptain. Een zilveren teammedaille werd behaald in de categorie fusion koken.
Drie dagen lang was Rotterdam vorige week het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de achtste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterdam.
WCCC
Het WCCC is internationaal de meest prestigieuze competitie voor de Chinese gastronomie. De Chinese Culinary World Trophy is gewonnen door het Chinese team uit Shanghai.
Topniveau
Vanwege het hoogst mogelijke niveau en de vierjarige cyclus wordt het WCCC gezien als de Olympische Spelen in Chinese gastronomie. In de internationale culinaire wereld wordt de competitie algemeen gezien als de Chinese tegenhanger voor de westers georiënteerde Bocuse d’Or. De deelnemende topchefs staan garant voor een wervelende show van Far East live-cooking die bezoekers in geuren en kleuren kunnen beleven.
WCCC
Tijdens het WCCC 2016 in Rotterdam werden alle deelnemende teams uitgedaagd om 8 gerechten in 150 minuten te bereiden. Van traditionele koude schotels, met veel complexe Chinese snijtechnieken, en warme gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte tot authentieke Chinese deegwaren.
Jury
De jury, bestaande uit 7 Chinese en 12 internationale leden met de hoogste expertise in de Chinese gastronomie, beoordeelde de prestaties op smaak, presentatie en creativiteit. De 8ste editie van het WCCC in Rotterdam heeft niet alleen laten zien dat Chinese chefs internationaal de diepe tradities uit het Chinese culinaire erfgoed, dat meer dan meer dan vijfduizend jaar omvat, nog altijd hoog in het vaandel hebben.
Innovatieve technieken
De winnende chefs blonken vooral uit door de integratie met de nieuwste innovatieve technieken en moderne creativiteit. De chefs van het winnende team uit Shanghai geven allen les in Chinese Gastronomie aan het prestigieuze Yangzhou University.