Grote cabaretnamen in Theater Griffioen in oktober

AMSTELVEEN - Theater Griffioen pakt in oktober flink uit met grote cabaretnamen. Onder andere Najib Amhali, Marc-Marie Huijbrechts, Dolf Jansen, Lebbis, Eric van Muiswinkel, Wim Helsen, Jorgen Raymann en Hans Liberg treden deze maand op in het Amstelveense theater in Uilenstede. Sommige voorstellingen zijn reeds uitverkocht.

Lebbis met De Paardenpoetser
Zaterdag 1 oktober 20.30 uur, studenten € 13,- / korting € 15,50 / overigen € 18,-: (nominatie cabaretprijs Poelifinario 2016, reprise)
Lebbis heeft weer bijgeleerd. Zijn voortschrijdend inzicht en wijsheid met het klimmen der jaren gekoppeld aan een bewijsdrang en teveel energie voor zijn leeftijd levert weer een heerlijke avond op. Voor diegene die Lebbis nog nooit hebben gezien maar dat nu graag zouden willen, zijn hier wat tips om u in te lezen en te kijken. Zodat u er klaar voor bent. Google 'de haringkoning', kijk naar de foto's en leer dat het een riemvis is. En het verhaal van De Paardenpoetser? Dat vertelt Lebbis u wel, in het theater. Zie ook op www.lebbis.nl.

Fuad Hassen met Pareidolia
Dinsdag 4 oktober 20.30 uur, studenten € 10,- / korting € 12,50 / overigen € 15,-:
Over zijn finaleplaats in Cameretten 2013 schreef Nederlands grootste cabaretsite zwartekat.nl: “Fuad is het meest veelzijdig”. ''Publiek is in goede handen bij aimabele verteller Fuad Hassen”, aldus NRC. “Eigen-zinnig debuut van innemende verteller”, vond de Theaterkrant. Pareidolia is een programma over waarnemingen, werkelijkheid en illusie gebracht door een innemende persoonlijkheid, die met zijn gulle lach iedereen voor zich weet te winnen. Met een objectieve blik krijgt Fuad Hassen het voor elkaar om overal een logische verklaring voor te vinden.

Jörgen Raymann met Zo Kan Het Ook (try out)
Donderdag 6 oktober 20.30 uur, studenten € 13,- / korting € 15,50 / overigen € 18,-:
Raymann wordt 50 en kijkt toch iets anders tegen de wereld aan dan toen hij 30 was. Hij denkt dat het geen midlifecrisis is, maar klopt dat wel? In elk geval gaat alles ietsje anders dan voorheen. Nooit gedacht dat ouder worden leuk kon zijn? Volgens Raymann kan het. Nooit gedacht dat je huwelijk door de jaren heen alleen maar leuker wordt? Volgens Raymann kan het. Nooit gedacht dat het nu beter is dan vroeger? Volgens Raymann is het zo! Een avond filosoferen tegen de draad in en even niet meegaan met de waan van de dag. Volgens Raymann lacht het leven je toe als je keihard terug durft te lachen! Zo kan het ook! Zie ook op www.jorgenraymann.com.

Erik van Muiswinkel & Justus van Oel met Een Film (try out)
Vrijdag 7 oktober 20.30 uur, studenten € 11,- / korting € 13,50 / overigen € 16,-:
Cabaretier en mensenvriend Erik van Muiswinkel wil wel eens weten waarom iemand een film maakt. De naar erkenning hakende Justus van Oel, die overigens van mening is dat het publiek helemaal niet zo dom is als men denkt, wil graag zijn verhaal doen. Ooit deden ze samen cabaret. Nu helpt Erik ex-collega Justus om een (echt bestaand!) filmscript aan de man te brengen.

Marc-Marie Huijbrechts met Getekend (try out - uitverkocht)
Zondag 9 oktober 20.30 uur, studenten € 10,- / korting € 12,50 / overigen € 15,-:
Marc-Marie is terug. Eerder dan hij zelf had gedacht. Hij kon niet langer wachten. Heeft dingen te vertellen. Over zijn omgeving, zijn familie, zijn werk en over zijn leven. Het leven dat ons allemaal tekent. Ook Marc-Marie. Hij is getekend. "Niemand durft zich op het podium zó kwetsbaar op te stellen als Marc-Marie Huijbregts." (Parool)

Dolf Jansen met Veilig (try out Oudejaars 2016)
Woensdag 12 oktober 20.30 uur, studenten € 11,- / korting € 13,50 / overigen € 16,-:
Het theater is een plek waar u veilig bent, zeker als Dolf Jansen zijn Oudejaars 2016 komt spelen. Binnen de anderhalf uur weet u alles wat gebeurde, en waarom dat zo was. Weet u alles wat had kunnen gebeuren, en waarom dat niet zo was. Weet u hoe mooi en liefdevol een jaar kan zijn, en hoe hartverscheurend lelijk. En om bijna al die momenten zult u keihard lachen. Omdat u zich veilig voelt. Of waant. Zie ook op www.dolfjansen.com.

Najib Amhali met Nergens Goed Voor (try out)
Donderdag 20 oktober 20.30 uur, studenten (wo & hbo) € 14,- / overigen € 19,-: Kaarten alleen voor studenten, maximaal 2 per persoon. (de optredens van dinsdag 18 en woensdag 19 oktober zijn al uitverkocht)

Wim Helsen met Er wordt naar u geluisterd (try out -uitverkocht)
Vrijdag 21 oktober 20.30 uur, studenten € 11,- / korting € 13,50 / overigen € 16,-:
Voor Er wordt naar u geluisterd legde Wim Helsen zijn oor te luisteren bij uw binnenste. Hij luisterde naar uw eenzaamste gedachten, uw meest verborgen pijn en uw diepste angsten. Kent hij die dan? Ja hoor. Zie ook op www.wimhelsen.be.

Cabaretbenefiet voor Medicine 4 ALL
Vrijdag 28 oktober 20.30 uur, studenten € 12,50 / alle overigen € 17,50:
Voor de twaalfde keer wordt dit seizoen de cabaretbenefiet gehouden. Een hilarische avond met talentvolle cabaretiers en ook een zinvolle avond voor het goede doel. De totale opbrengst van de kaartverkoop gaat namelijk naar de Stichting Medicines for ALL (SMALL), om medicijnen te kopen voor kinderen in het Kanti ziekenhuis in Nepal. Kijk voor meer informatie op www.medicineforall.nl.

Hans Liberg met Trálálálá voor iedereen (try out)
Vrijdag 29 oktober 20.30 uur, studenten € 11,- / korting € 13,50 / overigen € 16,-:
Een volledig nieuwe show van Hans Liberg, de internationaal gelouwerde muziekkomiek. Trálálálá wordt over de hele wereldgezongen. Muziek verbindt, muziek verbroedert en helemaal als Humor het transportmiddel is. Het wordt een supra-internationale show, vol humor en met veel muziek. Dé ideale muziekles. Zie ook op www.hansliberg.com.

Bestel tickets
Tickets bestellen voor de voorstellingen kan hier.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.