Jazz

Veel lokale muzikanten op Jazz in het Dorp 2016

AMSTELVEEN – Op 4 september barst het Oude Dorp weer van muzikaal talent tijdens ‘Jazz in het Dorp’. Net als voorgaande jaren meldden ook dit jaar veel lokale zangers, zangeressen, bands en gezelschappen zich aan. Amstelveen laat op zeven verschillende podia opnieuw zien wat zij in huis heeft op muzikaal gebied.

Talent
Naast heerlijk eten, lekker drinken en een hoop gezelligheid bruist Amstelveen op 4 september van de muziek. Een klein overzicht:


  •  Sadie’s Choice brengt met drie zeer populaire docenten aan de afdeling ‘Pop & Jazz' van de Muziek- & Dansschool Amstelveen,de zwoele sfeer van gepassioneerde jazzy soul.

  • Trio Mark Wanninkhof (met Amstelvener Mark op piano) brengt in het Museum Jan van der Togt aanstekelijke jazz & latin.

  • The Bluestone met voor velen een bekende oude dorpeling Beppe Quiroli spelen ook dit jaar - op veler verzoek - weer een ruige, dampende bluesset.

  • Luca Gianquitto, van zijn eigen LG Guitar School in Amstelveen, presenteert 25 September zijn nieuwe CD in het Concertgebouw, maar trakteert Jazz in het Dorp 4 september alvast op zijn héérlijke Napolitaanse Jazz.

  • A Case of Us betovert het Museum van der Togt met prachtige Jazz Standards. En ze nemen ook Lyda’s Ladies mee van Amstelveense zangcoach Lyda van Tol.

  • Pitch & The Swiffers is de band van striptekenaar én Amstelvener Hein de Kort en speelt wat ze zelf “Surf Jazz” noemen. Heerlijke muziek, gebaseerd op oude én modernere surfmuziek.

  • CMO Orchestra is de kinderbigband van Concertino Muziek Onderwijs uit Amstelveen. Zij openen Jazz in het Dorp met een spetterend optreden op het podium voor Grand Café ’t Oude Dorp.

  • Taek, Blank & Meer (red. officieel Taek, Blank & Frank, maar Frank is op vakantie) op. Rob Taekema is bekend van The Beach in Aalsmeer en op veler verzoek treden ook Taek, Blank & Meer dit jaar weer op.

  • Cool Dawn presenteerde begin dit jaar haar nieuwe CD ‘Meet Monk’. In de jaren vijftig arrangeerde Andre Hodeir (1923-2011) een aantal stukken van de jazzpianist Thelonious Monk voor de Jazz Groupe de Paris, deze vormden de basis voor de indrukwekkende Meet Monk-tour van Cool Dawn.


En op een echt Amstelveens jazzfestival mag natuurlijk dé enige echte big band van Amstelveen niet ontbreken! De meer-dan-twintig-koppen-tellende Fellows Big Band geeft om 19:00 uur een heerlijke jazzy show!

Jazz in het Dorp
Nieuwsgierig geworden naar ál dat moois? Kom dan zondag 4 september tussen 13:00 en 21:00 uur naar het Oude Dorp. Geniet van heerlijke hapjes en drankje, echte Amstelveense gezelligheid en natuurlijk: geweldige muziek!

Het volledige programma is te vinden op www.jazzinhetdorp.nl. Leuke bijkomstigheid... de toegang tot Jazz in het Dorp is gratis!


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.