Pizzabakker Villa Borghese beste van Nederland
AMSTELVEEN - Tijdens het prestigieuze 'Campionata Olandese della Pizza 2016' is pizzabakker Pasquale van het Italiaanse restaurant Villa Borghese in het Oude Dorp van Amstelveen uitgeroepen tot beste (houtoven) pizzabakker van Nederland.
Pasquale versloeg in het finaleweekeinde in Haarzuilens tal van collega's uit het hele land.
Het kampioenschap wordt gesteund door de Associazione Pizzerie Italiane d’Olanda en is niet alleen een eerbetoon aan het Napolitaans erfgoed, maar ook bedoeld om de authentieke pizza onder de aandacht te brengen van Italië-liefhebbers. De pizzabakkers (pizzaioli) werkten allen met een houtoven (Forno a Legna). Niemand kon de pizza's van meesterbakker Pascquale evenaren.
Het was voor het derde jaar dat Maestro Events in samenwerking met Peroni het kampioenschap organiseerde. Villa Borghese, gevestigd aan Laan Nieuwer Amstel, opende begin dit jaar opnieuw haar deuren na een overname en investeerde onder andere in een traditionele houtoven.